Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

16 Aralık '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Eskimiş ev eşyaları geri kazandırılacak…

Eskimiş ev eşyaları geri kazandırılacak…
 

Belediyeler eski ev eşyalarına talip…

Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca Belediyeleri ortaklaşa geliştirdikleri çevresel aktivitelerle göz dolduruyorlar.

Evlerde eskimiş veya değiştirilmesi düşünülen koltuk, buzdolabı, masa ve sandalye gibi eşyaları toplayarak geri dönüşümlerini sağlayacak tesis kurmak için kolları sıvayan üç belediyenin Temizlik ve Çevre Koruma Kontrol Müdürleri, projelerinin Türkiye çapında uygulamaya geçecek kadar değerli olduğunu belirttiler.

Bölgedeki yaşam kalitesini artırmak amacıyla geliştirdikleri “Atık Getirtme Merkezleri” projesinin bilgilendirme toplantısını Büyükçekmece Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştiren yetkililer periyodik olarak gerçekleştirdikleri bu toplantılara çeşitli firmaları da davet ederek kullanılmaz hale gelen bu eşyaların geri dönüşümlerinde kendilerine destek vermelerini istediler.

Projenin doğru şekilde amacına ulaşması için Sivil Toplum Kuruluşları ve lisanslı firma temsilcilerinin de memnuniyetle destekleyeceklerini dile getirdikleri bu proje ile ilgili açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Üç belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa başlattıkları bu çalışmaya çok önem veriyoruz. Evlerde ki eski ve kullanım dışı olan bir çok eşyanın bu şekilde tekrar geri dönüşümünü sağlamış olacağız” dedi.

Seminere Ahşap, Kumaş, Lastik, Bahçe, Elektronik, Bitkisel Yağlar, Atık Pil ve Aküler, Ambalaj Atıkları konusunda uzmanlaşmış Çevko, Exitcom, Albiyobir, Tubitak, Kaya Plastik, Kolza, Ezici, Lasder, Akad platformu gibi şirket ve dernekler katıldı.

Bir Büyükçekmece'li olarak bu çalışmalarla gurur duyuyorum ve iyi ki Büyükçekmece'de yaşıyorum...

Daha ne olsun.

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..