Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Eskişehir Gezimden Sizlere Anlatacaklarım Var

Eskişehir Gezimden Sizlere Anlatacaklarım Var
 

Eskişehir gezim


Kıymetli Okular,

Bu yıl senelik iznimi Değerli Kayınçom Ahmet ve kıymetli eşi Yasemin'in oturdukları Eskişehire programladık. E tabiki Tekirdağ Kapaklı'dan Eskişehir'e gidebilmek için öncesinde bir İstanbul ziyaretimiz oldu. Öncelikle ulaşım tavsiyesi olarak sizlere YHT hızlı treni önereceğim. İstanbul Pendik'ten Eskişehir Merkezine 2.5 saat gibi inanılmaz bir hızla üstelik otobüs fiyatına gitmek Eskişehir gezimizin pozitif başlamasına neden oldu. Eskişehir tren garı şehrin tam merkezine yakın bir yerde olması aslında gezinize çok olumlu başlamanıza neden oluyor. Şehre varır varmaz otantik bir Avrupa şehri havası uyanıyor içinizde. Öncelikle Şehir Türkiye'de görüp görebileceğiniz en güzel Parkları içinde barındırıyor. Bunları Sayarsak Şelale Park inanılmaz bir şehir manzarası sunuyor. Gene Kent Park içindeki Denizi ile evet yanlış duymadınız parkın içine Deniz getirmişler fark yaratıyor. E tabi Sazova parkı ve içersinde bulunan hayvanat bahçesi sonrasında bir tarih müzesi ile hem çocuklara hem yaşı ilerlemiş olan herkese hitap ediyor. Sonrasında Porsuk çayı etrafında bulunan inanılmaz kafe ve ortamı ile bir Venedik havası alıyorsunuz. Şehirde Herkes Eskişehirsporlu çok güzel bir olay takımına sahip çıkan bir şehir. Alışveriş Merkezi olarak Espark bir hayli iyi konumu ile yeterli gözüküyor. Doktorlar caddeside alışveriş sevenlere güzel alternatifler sunuyor. Ayrıca tarihi Odunpazarı evleri ve Balmumu müzesini de gezin derim. Şehir adeta bir anıt şehir halini almış. Belediye Başkanı heykeltraş olan bir şehir için çok normal bir durum. Peki hiç mi olumsuz yönleri yok var tabi,

Öncelikle sürekli bir uçak geçme durumu var şehirde jet sesleri hiç eksik olmuyor. Sonrasında Kalabak su araçları heryerde sesli yayın yapıyorlar. Şehirde çok fazla seyyar satıcı sesli yayın yapıyor. Bunun yanında bir de çöp sorunu var. Çöpler yere atılıyor. Yaz sıkacağında toplanma saatinden önce yada sonra atılıp yerde kalınca kötü bir koku oluşuyor. Bir de Taksi ağı çok gelişmiş heryere taksi ile seyahat mümkün oluyor. Metro sistemi iyi ama çok kalabalık. Toplu taşımada iyi seviyelerde. 

Bu gezimizde her zaman yanımızda olan güzel rehberimiz Yasemin Yılmaz Yıldırım ve Değerli Kayımçom Ahmet Yılmaz'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım Tekrar görüşmek Dileğiyle ESKİŞEHİR.

 
Toplam blog
: 2
: 295
Kayıt tarihi
: 06.11.16
 
 

1986 yılında İstanbulda doğdum. 10 yaşından bu yana intenet yazılımları ve web sitelerinin gelişt..