Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Eskişehirspor : 0 - Galatasaray : 0 . Rüya takım çuvalladı

Eskişehirspor : 0 -  Galatasaray : 0 . Rüya takım çuvalladı
 

marmaragündem.org


 

Spor Toto Süper lig 24. haftasında Eskişehirspor Galatasaray ile karşılaştı.  Galatasaray'ın deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçını puan farkının kapanmaması için kazanması  gerekiyordu. Fatih Terim'in kafasında kadro şekillenmişti.  Orduspor'u da 2. yarıdaki mükemmel futboluyla geçen Galatasaray,  Eskişehirspor'u da aynı futbolla yenmek istiyordu. Kadro oturdukca iyiye giden Galatasaray’ın,  Eskişehir karşısında iyi bir  futbol göstermesi bekleniyordu.  Ama Teknik Direktör Fatih Terim’in  cezalandırılarak tribünlere çıkması, bu şekilde takımını yalnız bırakması , affedilir bir durum değildi.

Maç, (2.Mart.2013)de Eskişehir, Atatürk Stadında 19.00’da oynanmaya başlandı

Takımlar:
Eskişehirspor:
Boffin, Veysel, Akaminko, Servet (Dk. 35 Özgür Çek), Diego, Hürriyet, Alper, Tello, Erkan, Kamara, Necati
Teknik Direktör : Ersun Yanal.

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih Kaya, Gökhan Zan, Hakan Balta, Melo, Selçuk, Amrabat, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba
Teknik Direktör : (Fatih Terim)

Goller:
Gol yok. (0-0) Berabere.

Değerlendirme :

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray zorlu Eskişehirspor deplasmanından elbette 3 puan bekliyordu. Özellikle geçen hafta Orduspor karşısında 2-0 geriden gelip 4-2 kazanmak, Galatasaray’ı müthiş motive etmişti.

Ama diğer yanda , Teknik Direktör : Fatih Terim’in ceza alarak tribünlere çıkması; aynı zamanda Yardımcısı Hasan Şaş’ın da kendisini izlemesi, Genç Antrenör Ümit Davala’yı büyük bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştı. Ve bu durumun sonuca açıkça etki edeceği belliydi. Nitekim ,bu durum sonuca yansıdı.

Maçın başlangıcında Eskişehirspor , kendi  sahasında oynamanın rahatlığıyla sayısız kere Galatasaray kalesini ziyaret etti. Bunların gol olmasına Muslera izin vermedi. Böylece geçen hafta Orduspor maçında yediği saçma sapan ilk golü bir bakıma affettirdi.

Diğer yandan, Galatasaray savunmasının bu derece gevşek oluşunun hesabını kim verecek, onu bilemiyorum.

Eskişehirspor’da fena halde sivrilen iki futbolcu , yine eski Galatasaray’lı olan savunmada Servet, hücumda Necati güzel bir futbol ortaya koydular, fakat Servet  ikinci devre yerini Özgür’e  bıraktı.

Her iki takım da sık sık birbirlerinin kalesine indilerse de , Birinci Devrenin sonucu (0 -0) dı.

İkinci Devre’nin Galtasaray’ın , Orduspor maçında olduğu gibi yine çok atak bir futbol ortaya koyacağını ve yine çaktırmadan maçı lehine çevireceğini sananlar aldandılar.

Yine daha atak olan ve  Galatasaray kalesini sık sık ziyaret eden takım Eskişehir oldu.

Hatta denebilir ki, Galatasaray’ı mağlubiyetten şans kurtardı. Çünkü Eskişehirspor’un kaç tane topu kale direklerinden döndü. Hatta bir tanesi , ilginçtir, top içeri girmemek için direndi, denilebilir. Önce sağ direğe vuran top yuvarlanıp gidip sol direğe de vurduktan sonra dışarıya çıktı. Muslera gerçekten çok şanslıydı.

Şansız olan kişi bence, Eskişehirspor’lu Necati’ydi;  gönderdiği nice gollük paslar ve kendisinin attığı şutlarının hiçbiri ne yazık ki  kaleyi bulmadı.

Sneijder ve Drogba’nın zaman zaman güzel pasları ve hareketleri görüldü ama  ne yazık ki Galatasaray’a galibiyet sağlayamadılar.

Galatasaray’lı Sabri , Eskişehirspor kalesine birkaç şut çekti ; ama Sabri iyi gününde değildi; Sabri iyi gününde olmazsa onun şutlarının  nerelere gittiğini herkes bilir.

Koca Galatasaray, rüya takım Galatasaray  ne yazık ki, Eskişehirspor karşısında durdu.

Bence bunda takımın Teknik Direktörünün sorumsuzluğu yatmaktadır. Fatih Terim’in hiç düşünmeden yaptığı hatalar, Galatsaray’a pahalıya mal oluyor. Büyük bir Futbol Adamı bunları yapmamalı.

Galatasaray, Eskişehir’den yenilmeden döndüyse sevinmelidir.


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..