Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Eskiye Dönüş

Derbi galibiyeti, Fenerbahçe’deki taktiksel hataların üstünü örtmüştü. Ancak Akhisar maçı, halının altındaki tozları yeniden gün ışığına çıkarttı ve Fenerbahçe mağlup oldu.

Fenerbahçe, Akhisar maçına da yanlış bir dizilişle çıktı. Ortada Mehmet Topal, onun önünde Ozan Tufan ve Mehmet Ekici. Böylece Fenerbahçe, bir kişilik oyuncu kontenjanını boşa kullanıyor. Ama en can alıcı hata, Giuliano’nun sağ kanatta oynatılıp etkisizleştirilmesi.

Esasen bütün bu hatalar, birbirini tamamlayıp daha büyük sıkıntılara yol açıyor. Mehmet Topal ve Ozan Tufan’dan birinin tercih edilmemesi ve Giuliano’nun yanlış yerde oynatılması, Fenerbahçe’yi hem ofansif hem de defansif anlamda olumsuz etkiliyor.

Giuliano, ancak asıl yeri olan forvet arkasında oynarsa Fenerbahçe’ye faydalı olabilir. O zaman sarı- lacivertliler daha çok pozisyona gireceklerdir.

Nitekim Akhisar karşısındaki Fenerbahçe, maçı neredeyse pozisyonsuz tamamladı. Giuliano’nun sol çaprazdan dışarı giden vuruşu dışında ilk yarıda aklımızda kalan bir şey var mı? Üstelik Fenerbahçe’nin kaleyi bulan ilk şutu da ancak 56.dakikada geldi.

Yani Fenerbahçe oyun anlamında hiçbir şey üretemedi. Bir tek Valbuena bir şeyler yapmak için yoğun çaba sarf etti. Evet, her zamanki gibi topla fazla oynayıp içeri kat etmeye çalıştı. Ama kesinlikle 1-0’dan sonra oyundan alınacak isim o değildi. Zaten Valbuena oyundan çıktıktan sonra sarı- lacivertliler ileride hiç top tutamadılar ve iyice etkisizleştiler.

Kısacası Aykut Kocaman’ın maça başladığı sistem de, diziliş de, yaptığı oyuncu değişiklikleri de yanlıştı. Ama işin kötüsü, Aykut Kocaman’ın yaptığı yanlışlarda ısrar etmesi. Sırf Alex’i göndermesindeki hatası gündeme gelmesin diye Giuliano’yu kanatta oynatan bu ısrar ve inat, sadece Fenerbahçe’ye zarar verir.

Elbette başka sıkıntılar da var. Mesela Beşiktaş derbisinin kahramanlarından olan Isla, neden 1-0’a kadar hiç ileri çıkmadı?

Gelgelelim, bu sefer de Aykut Kocaman’ın yardımına hakem koştu. Bülent Yıldırım, Alper Potuk’a gösterdiği hatalı kırmızı kartla maçın önüne geçti ve Aykut Kocaman’ın bahanesi oldu.

Evet, Alper’in kırmızı kartı yanlıştı. Peki Fenerbahçe, bu kırmızı karta kadar oyun olarak pozitif anlamda ne yaptı? Koca bir hiç. Akhisar rahat rahat topunu oynuyordu. Valbuena’nın çıkması, Fenerbahçe’yi tamamen etkisizleştirirken, ev sahibi takımın iyice rahatlamasına neden olmuştu. Sağ kanatta futboldan soğuyan Giuliano, ortaya alınıp iyice amaçsız bırakılmışken, sağ kanat bir tek Isla’nın sorumluluğuna kalmıştı.

Gelelim hakem Bülent Yıldırım’a. Yukarıda da belirttiğim gibi, Alper Potuk’a gösterilen kırmızı kart yanlıştı. Bununla birlikte Skrtel’in gördüğü iki sarı kartta da hakem doğru karar verdi. Öte yandan, ilk yarıda Janssen’in kırmızı kartla oyun dışı kalması gerekiyordu. Soldado’ya 89.dakikada gösterilen kartın rengi de sarı değil, kırmızı olmalıydı.

Sonuç olarak Fenerbahçe, çok kötü oynadığı bir maçı daha kaybetti. Aykut Kocaman için yenilginin sorumlusu Bülent Yıldırım’dır. Ancak şu gerçeği görmek gerekiyor, sarı- lacivertliler yedi hafta sonunda iki beraberlik ve iki mağlubiyetle on puan kaybettiler. Daha önceki puan kayıplarında da Aykut Kocaman dışında hep başka sorumlular vardı. Bu yaklaşım Fenerbahçe’ye zarardan başka bir şey getirmez. Fenerbahçe’nin tek ihtiyacı, Aykut Kocaman’ın bahaneler aramak yerine hatalarıyla yüzleşmesidir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..