Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Eskiye rağbet olsaydı!........

Eskiye rağbet olsaydı!........
 

erbakan hoca


Büyüklerimiz derler hep eskiye rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı diye. Olmuyor eski şeyler ile olmuyor. Evde kullandığımız mobilya eskiyince değiştiriyoruz, Buzdolabı yaşlanınca yoruldu bu eski randımanı yok deyip bir köşeye bırakıyoruz. Hatta bakıyoruz ki bazı insanlar yaşlandıkça değerleri yitiriliyor, Ya da yaşlandıkça değerleri artıyor.

Buna paralel olarak bazı insanlar antika konumuna konuyor, yıllandıkça bazıları da şarap misali güzelleşiyor. Kimisi de yaşlandıkça siyasi arenada boy göstermede inat ediyor. Bırakın eskiler eskide kalsın, biz yenisine bakalım.

Bunun en somut örneği de Erbakan hoca. Yıllarca siyaset yaptı, bu ülkeye başbakan yardımcısı ve bakan olarak hizmet etti. Yeri geldi hükümette görev aldı. Yeri geldi muhalefette, Yeri geldi köşesine çekilip siyasi yasağının bitmesini bekledi. Hatta ve hatta yeri geldi suçlu bulundu, hapis yattı. Cezası ertelendi, ev hapsine çevrildi, o da yetmedi eski talebesi Abdullah Gül tarafında af edildi. Erbakan hoca bunlar ile yetinmeyip bu gün yeniden siyasi arenaya döndü. Eh be hocam eh yani. Hani gelecek gençlerdeydi. Gençler bu ülkenin siyasetinde rol alacak ve ülkeyi daha ileriye taşıyacaktı. Olmadı hocam olmadı. Hem siyaset yaparken defalarca partin kapatılacak, hem genel başkan iken partinin trilyonlarını iç etmek ile suçlanacaksın, suçlu bulunup mahkum olacaksın, cezan Cumhurbaşkanı tarafından affedildi. Yarın çıkıp siyaset meydanında o Cumhurbaşkanına laf söyleyeceksin. Olmaz hoca olmaz. Eskiye rağbet yok. Bu ülke ne çektiyse senden ve senin muhalefet ortaklarından çekti. Kankaların Demirel, Türkeş, Ecevit. Bunun ikisi hakkın rahmetine kavuştu. Sen ve büyük kankan hala hayattasınız. O bazen köşesinden çıkıp bazı şeylere cevap vermeye çalışmak ve danışmanlıklar ile yetinmeye çalışıyor. Ya sen, yerinde durmadığın gibi partini de bitirdin. Kendini de bitirdin, dava arkadaşlarını da. Ben senin yerinde olsaydım danışman olurdum. Dışarıdan arkadaşlarıma önder olurdum. Sanma ki seçimlerde partinin aldığı oyun beşte birini alacaksın. 53 il ve bunlara bağlı ilçe yönetimleri partiden istifa etti. Onlarca belediye başkanı seni terk etti. Bunların hepsi deli, bir tek sen mi akıllısın. Numan hocayı bitiremedin ha bunu belirteyim. Numan hoca yarın yeni partisi ile karşına çıktığında şok olabilirsin. Yanında sandığın binlerce Erbakan mücahidi başka saflarda olacaktır. Benim anladığım senin yanından canını kurtaran muvaffak oluyor. Bunun örneği de AKP. Allah seninde yolunu açık etsin. Ben yinede yineleyeyim söylemimi; Eskiye rağbet olsaydı…..!

Hidayet Özdemir
hidayetozdemir_0266@hotmail.com
 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..