Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eşler arası iletişim

Eşler arası iletişim
 

(fotograf: www.acemiyim.com)


İnsan olmamızın önemli ayırt edici özelliklerinin başında dil ile iletişim sağlayabilmemiz gelir. Ancak konuşmasını bilen insanla, kulağı olduğu için dinleyen her insan bir değildir. Anlamayı bilen dinler, konuşmayı bilenin ise sözü dinlenir. O yüzden iletişimde iyi bir dinleyen ve dinlenen olmaya özen göstermemiz gerekir.
 
İletişim hayatımızın her aşamasında olmasına rağmen eşlerimizle olan iletişim ve ilişkiler süreklidir. Bu nedenle eşimizle herkesle iletişim  kurduğumuz gibi değil, çok çok özenli iletişim kurmaya dikkat etmeliyiz.
 
Günümüz ailesinde en temel sorunlarımızdan biri ve bir o kadar da dikkat çekici olanı eşlerin teknolojiye olan ihtiyacının birbirlerine olandan daha fazla olmasıdır (istisnalar hariç). Şöyleki çalışmayan eş ev işleri ve çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra tv karşısına geçmektedir. Çalışan her iki eş ise işten geldikten sonra tv karşısına geçmekte böylece gündüz iletişim kuramamış eşler, akşam ise yine iletişimsiz saatler geçirmektedir. Böyle bir ailede nasıl bir iletişim ve peşinde mutluluktan bahsedebilirsiniz? 
 
Eşlerin tv'de saatler ve akşamlar kaybettiği programların bildiğimiz üzere; "evli bir eşin dostuyla nasıl birlikte olduğu, bekarlıktaki dostuyla eşini nasıl aldatabileceği, bir kadının fiziğini kullanmadığı! ve açmadığı müddetçe belli bir yerlere gelemeyeceği, kimin daha iyi giyindiğine dekoltenin derinliğine göre karar verildiği, aldatmanın olağan ve meşru bir davranış olduğu, okulda ise öğrencilerin öğrencilik dışında her türlü işi yapabileceği, anne-babaya sesini yükseltmek ve hatta fiziksel şiddet uygulamak" gibi konular olduğunu görmekteyiz. Bu hikaye ve görüntüler içimize nüfus etmekte ve bireyin eşine karşı ilgisini yok etmektedir. Eşler arasındaki iletişim zaman zaman sekteye uğradığında eş, boşanan bireyin dostuyla her şeyin mükemmel olduğu bir hayat yaşadığını düşünebiliyor ve boşanmaya karar verebiliyor. Oysa tv'nin ve cep telefonunun çok ilgi görmediği bir evlilikte eşler vakitlerini birbirine ayırabilecek, yüz yüze konuşma ve paylamanın tadına varabilecekler, işte bunun adı "ailede nitelikli beraberlik ve vakit geçirmek"tir.
 
Unutulmamalıdır ki, tüm bu iletişim sürecini, yapmamız gerekenleri ve eşimizle birbirimize olan sevgimizi çocuklarımızın yanında göstermeliyiz. Bu sayede ailemizdeki herkes kendini güvende hissedecektir. Bugün çocuğumuza göstereceğimiz sevgi ve iletişim, çocuğumuza büyüyüp bir yetişkin olduğunda ailesine nasıl davranması gerektiğini öğretecektir. 
 
Sevginizi gösterin, sevdiğinizi söyleyin ve her daim iletişimde kalın dostlar...
 
Toplam blog
: 4
: 254
Kayıt tarihi
: 14.05.16
 
 

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Mezunuyum. Aile Sosyolojisi üzerine Yüksek Lisans progra..