Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Bilim
 

Esnemek cinsel istek belirtisiymiş!

Esnemek cinsel istek belirtisiymiş!
 

İngiltere'deki Leed Üniversitesi öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırmada, deneklerin karşısına geçen araştırmacılar, 10 dakika içinde 10 kez esnedi ve deneklerin esneme karşısındaki tepkileri gözlemlendi.
Daha sonra da empati yeteneklerine yönelik bir teste tabii tutuldu.
Sonuçta en fazla esneyenleri empati yeteneklerinin de fazla olduğu anlaşıldı.

Bu haberi okuduğumda her fırsatta esneyebilirim diye düşündüm hatta üstünede bir de gerindim mi tamamdır.Ben kendimi empatik bulurum ama bir de baktım... fazla esneyen biri değilim...Ya ben empati yapamıyorum ya da bu test doğru değil diye karar verdim.
Hemen esneme hakkında neler söyleniyor bir bakayım dedim ve kafam iyice karıştı.

İşyerinde, sokakta ya da otobüste esnerken dikkatli olun!

İşte kafa karıştırıcı başka bir haber;
Çünkü Hollandalı bilimadamları; bilerek ya da bilmeyerek esnemenin 'sekse davet' anlamına geldiğini iddia ediyor. Esnemenin antidepresan ilaçların kullanımı sırasında kendiliğinden orgazmlara neden olduğunu da savunan uzmanlar, "Esneyen kişinin bilinçaltındaki cinsel istek, karşı cins tarafından da kolayca algılanıyor" uyarısında bulundu.

Haydaaa...yani şimdi evden çıkp işe giderken daha henüz uyanamamışken kazara esnedik mi yandık.Peşimize bir ordu takılması olanak dahilinde,ya bizim canımız seks istediyse!! Eyvahlar olsun kızlar aman dikkat edin!

Beyinde esnemeyi düzenleyen merkezin hipotalamusta yer aldığını belirten Doç. Dr. Aksu, "Hipotalamus, duyguların dışa vurumunda önemli bir merkezdir. Esneme duygularla da ilişkili. Can sıkıntısında, durağan durumlarda hipotalamusta ulaşan bilgiler, esnemeyi sağlar. Esneme sırasında çizgili kasların, yüz kaslarının, diyaframın ve kaburgalar arasındaki kaslar gerilir, bunda istemli hareket merkezi rol oynar'' diye açıklamış.

Esneme konusunu araştırıken birden geçmişte okuduğum bir haber aklıma geldi.

Eve gelen arkadaşının esnemesine...karısının da esneyerek karşılık vermesi üzerine koca, bunlar aralarında gizliden anlaşıyorlar diyerek karısını mutfağa çağırarak bıçaklayark öldürdü. Sonra hiçbirşey olmamış gibi odaya girdi.Arkadaşı esnemeye devam ederken ,bir baktı kendisi de esniyor.İşte o an çok büyük bir yanlışlık yaptığını anladı ama iş işten geçmişti.

Bilim adamları, aslında esnerken beynimizin serinlediğine karar vermişler.

Esnemenin sebepleri hep merak edildi ve araştırıldı. Kimi zaman bulaşıcı olduğu ya da uyku halinden kaynaklandığı söylenen esneme 'kandaki düşük oksijen seviyesi'yle de ilişkilendirildi. Bilimadamlarının neden esnediğimiz konusundaki son tezi ise şöyle...New York Üniversitesi psikoloji profesörü Andrew C. Gallup'a göre, neden esnediğimizi aslında kimse bilmiyor, ancak o ve ekibinin yeni bir açıklaması var: Esneme vücudun beyni serinletmesi için bir yöntemmiş.

Doç. Dr. Aksu, esnemenin yalnızca insanlara özgü olmadığını, kuşlar ve memelilerle, bazı sürüngenlerin de esneyebildiğini söylüyor. İnsanlarda esnemenin anne karnında 11'inci haftada başladığını belirten Doç. Dr. Aksu, "Vücudun oksijen gereksinimi koşullara bağlı olarak gün içinde değişir. Oksijene özellikle beyin, kalp kası ve çizgili kaslar ihtiyaç duyar. Kandaki oksjien oranının düşmesi sonucu da esneme ortaya çıkar. Başka bir deyişle organizmanın artan oksijen ihtiyacı esneme ile karşılanır. Direkt olarak uyku ile ilişkisi vardır ancak, uykuyu bastırmak ve beyni uyanık tutmak için ortaya çıkan fizyolojik bir olaydır" demiş.

Bu kadar basit gibi görünen esnemenin ne kadar karışık olduğunu ve hala bilim adamlarının genel bir sebepte anlaşılamadığını görmek beni hayrete düşürmedi desem yalan olur.

Ben onu bunu bilmem esnemem gelince esnerim,tabii ağzımı kapamak şartı ile...

Sevgili dostlar bayramınız kutlu mutlu ve sağlıklı olsun,sevgimle...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..