Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Eşref- Mahlukat

Eşref- Mahlukat
 

Başüstünde yeriniz var..Resim; interesan.com'dan..


"Şeref" Arapça asıllı bir kelime.. İnsandaki haysiyet duygusu, onur, kendine saygı gibi temel değerleri ifade ediyor.

Bizim dilimizde bu sözcük genel olarak olumsuz şekliyle kullanılır.. Yani onurlu bir adam için, "çok şerefli biridir.." gibi bir ifade pek kullanmayız ancak, onursuz biri için, "çok şerefsiz biridir.." deriz..

Kelimenin sadece olumsuz biçimini kullanmamız, belki de, her insanı doğuştan "şerefli" kabul etmemizdendir.. Zaten yüce Yaratan da insana bu şerefi bahşetmiştir.. Bu bakımdan "insan eşref-i mahlukattır" demiş eskiler.. Yani insan yaratılmışların en şereflisi demektir bu..!

Sözü son günlerde siyasi alanı toz duman eden "şeref" tartışmasına getirmek istiyorum tabii.. Siyaset dünyasındaki anafor, şerefin şerefini de yerle bir etti.. Ağzını açan karşısındakinin "şerefsizlik" le itham ediyor..

Bizde siyasi olmak biraz da "kaşarlanmışlığı" gerektiriyor.. Karşındakini kolayca suçlamanın yanısıra, onun suçlamalarına karşı da "dayanıklı" olmalısınız.. Halkın önünde "şereflilerin en şereflisi" pozlarına girseniz de, kulislerde, görüntü alınmayan yerlerde, güler geçersiniz bu suçlamalara..

CHP Muhalefeti, bu tür siyaset yapmada epeyce tecrübelidir. CHP'nin çok iyi bildiği, çok ustaca oynadığı bir alandar bu "Şeref alanı"... Ancak, CHP son günlerde, iktidar partisini de kendi istediği alana çekmişe benziyor.. Islak, çamurlu, vıcık vıcık bir alan burası.. Ayakta durmanın, tutmanın ve tutunmanın zor olduğu bir alan..! Tıpkı bizim yağlı güreşler gibi diyeceğim ama, babayiğitliğin er meydanı olan yağlı güreşleri bu işe hiç karıştırmayalım, isterseniz...

Milletin kendilerini seçerek, Türkiye Büyük Millet Meclisine üye olma şerefi verdiği milletvekillerimiz, elbette milletten aldıkları bu "şerefli" görevi, en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışırlar.. Şerefli Türk Milletinin vekillerine, şerefli olmaktan başka ne yakışır ki..!!

Vekillerimizin birbirileri için, böylesine "şeref cimrisi" olmalarına şaşıyorum.. Sizler "seçilmiş" insanlarsınız, milletin size verdiği bunca şerefi neden biribirinizden esirgiyorsunuz..??

Dahası insan olarak, bütün mahlukatın en şereflisi payesini almışken, şerefi siyasete çiğnetmek doğru mu...?

Kendinizi düşünmüyorsanız, vekaletini aldığınız Milleti düşünün ve kavgayı "Şeref alanı" nın dışında bir yerlerde yapın..!

Sadece, "biri" değil bütün millet sizi izliyor..!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..