Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '10

 
Kategori
Sinema
 

Eşrefpaşalılar geliyor!

Eşrefpaşalılar geliyor!
 

Vatandaşın Kasımpaşalı'lardan çektiği yetmezmiş gibi şimdi de EŞREFPAŞALILAR çıktı!

İzmir'in en köklü semtlerinden olan Eşrefpaşa, bir zamanlar kabadayılarıyla ünlüydü. Ayaklarında sivriburun, yumurta topuk ayakkabıları, sol omzundan sarkan ceketi, elinde tesbihi ve kaytan bıyıklarıyla arzı endam ederlerdi. Haşin dış görünüşlerine karşın iyi yürekliydiler. Robin Hood gibi gariban dostuydular.

Sinema yönetmeni Hüdaverdi Yavuz, Eşrefpaşalı kabadayılara yeniden can verip, onları Kasımpaşalı'ların cirit attığı İstanbul'a göndermiş. 5 Mart'ta vizyona girecek olan filmde şu oyuncular rol alıyor:

Sinan Albayrak, Turgay Tanülkü, Burak Tarık ve Hüseyin Soysalan.

Filmin konusu şöyle: İzmir'den gelip İstanbul'a yerleşen iki eski arkadaştan biri olan Tayyar, bir süre sonra mafya lideri olur. Davut ise sakin bir yaşam sürerek kahvehane işletmektedir. Kaderin cilvesi, iki arkadaş, Madam Eleni adında bir kadına aşık olur... Eleni, Tayyar'ı tercih eder. İlerleyen günlerde Tayyar, Madam Eleni'yi terkeder ve ortalık karışır.

Yönetmenin yerinde olsam filmi İzmir'de çekerdim. Üstelik Eşrefpaşalı'ya mafya elbisesi yakışmamış. Mafya ile işi olmaz Eşrefpaşalı'nın.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..