Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '07

 
Kategori
Müzik
 

Estatic Fear

Estatic Fear
 

1994 yılında kurulan avusturyalı grup ilk albümleri "obnium obtumum" u 1996 yılında çıkardı, ikinci ve son albümleri "a sombre dance" ı ise 1999 da çıkardılar. Estatic Fear dan bahsediyorum, eminim birçoğunuz ilk kez duyuyorsunuz adını, müzik dünyasında hakettiği değeri göremeyen birçoklarından bir tanesidir. Güçlük çekiyorum tarzlarını sınıflandırmada gothic-doom, melankolik metal tınılarını barındırmanın yanında ciddi biçimde klasik melodileri de hissettiriyor. Ud, flüt, piyano, çello gib çalgılarla oluşturdukları orkestral düzenlemeleri ayrı bir tat katıyor.

Estatic fear dinlerken yazıyorum bunları, karanlıklara doğru yol alıyor ruhum bedenmiden ayrılarak. Ayak uyduruyor sanki kalp atışlarım bile müziğin ritmine. İlk saniyesinde tutsak ediyor şarkı ve bırakmıyor son anına kadar , otuz dakika olsa bile, izi kalıyor bittiğinde şarkı. Bir çizik atıp öyle gidiyor sanki, unutulmamak için. Gerçekten de unutamıyorsunuz, bıkmıyorsunuz binlerce kez dinleseniz bile.
Bu tarzı dinleyenleriniz varsa şiddetle tavsiye ediyorum dinleyin mutlaka. Kaliteli müzikseverlerin de fayda var bir göz atmasında.

 
Toplam blog
: 44
: 752
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

İHL mezunu,  metalci bir vatandaşım. Arkadaşlarım dengesiz diye hitap ederler, aileme göre ağırba..