Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Esteban ile gelen 1 puan.

Esteban ile gelen 1 puan.
 

Son 4 maçta aldığı 3 galibiyet ile Avrupa vizesi için umutlanan Trabzonspor ile ligin istikrar abidesi Başakşehir arasındaki mücadelede puanlar paylaşıldı. Trabzonspor son haftaların formda ismi Esteban’ın ve defans hattının üstün performansı ile 1 puanı kaptı.

Maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Hami hoca ileride Muhammet Demir'i sahaya sürerken Cardozo’yu yanında oturttu. Mehmet, Özer ve Erkan ile forveti destekleme düşüncesi Muhamet’in kötü performansı ile sadece düşüncede kaldı. Avni Aker’deki maçlarda Cardozo kullanılabilir diye düşünüyorum. Daha maçın başında sahanın yıldızı Esteban’ın şansızlığı ile gelen gol maça istekli başlayan ev sahibinin şevkini kırdı. Başakşehir golden sonra yakaladığı pozisyonlarda Esteban’ı geçemedi. Trabzonspor Akakpo ile golü bulunca maça ortak oldu.

Maçın ikinci yarısı konuk takımın baskısı altında geçse de Trabzonspor Esteban’ın muhteşem performansı ile 1 puanı kurtardı. Genç Ramazan sakatlanıp çıkana kadar sahanın çalışkan isimlerinden biriydi. Atılan golde Özer'e attığı pas kalitesini gösterdi. Yerine giren Okay sezon başındaki oyununun çok altında, çok pas hatası ile oynuyor. Zaten o dakikadan sonra kontrol Başakşehir’e geçti. Trabzonspor’un savunma hattında (Mustafa, Akakpo, Aykut) kim oynarsa oynasın bir istikrar sağlandı. Bosingwa’nın katkısı yadsınamaz. Cavanda hala formunu bulamadı. Yüksek özgüveninden kaynaklanan pas hataları yapıyor. Bu pas hatalarını topla hücuma çıkarken yapınca takım zor durumda kalıyor. Takımın iyilerinden Akakpo sırasını bekliyor ve forma verildiğinde hakkını veriyor. Türk genç oyunculara örnek olsun.

Başakşehir, sistemin en önemli parçası Mehmet Batdal’ın yokluğunu çok aradı. Emre Belözoğlu oynadığı oyun ile Avrupa Şampiyonası kadrosuna göz kırpıyor. Orta sahada yaptıkları baskı ile pozisyonlar yakaladılar. Etkili hücumlarda Türk futbolunun saha içi temel sorunlarından olan son pas hastalığına yakalandılar.

Trabzonspor gelecek sezon planlamasında ilk iş olarak orta sahaya Atiba, Mehmet Topal tarzında bir isim ve takımı ileriye taşıyacak forvet oyuncusu bulması şart. 50’nci yılda mutlak şampiyonluk parolası ile geçmişte yapılan hatalar yapılmamalıdır. 3-4 yıllık bir planlama yapılmalı ve bu seyirciye iyi anlatılmalıdır. Manchester City ve PSG bu seviyelere uzun vadeli planlamalar ile geldiler. Gelecek sezon için şimdiden hoca kararı verilerek çalışmalar yapılmalıdır. Futbolcu izleme komitesi alınsın dedi diye futbolcu alınmamalı. Önce futbolcu sonra hoca alınırak kadro mühendisliği yapılamaz. Bu beraberlik ile Avrupa ümidi de kaybolduğuna göre gelecek senenin çalışmalarına başlanmalıdır. Yarından tezi yok hoca kararı verilmeli, çalışılacak hoca ile transfer komitesi birlikte çalışmalıdır. 30 yılı aşkın süredir şampiyonluğa hasret şehrin biraz daha sabretmesi lazım. Sabrın sonu selamettir. 

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..