Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik burun ameliyatı (rinoplasti) hakkında bilmeniz gerekenler

Estetik burun ameliyatı (rinoplasti) hakkında bilmeniz gerekenler
 

Burun estetiği (rinoplasti) en sık uygulanan estetik cerrahi ameliyatlarından birisidir. burun estetiği ile boyutu küçültülebilir, büyütülebilir, ucu veya sırtının şekli değiştirilebilir, delikleri daraltılabilir veya üst dudakla arasındaki açı değiştirilebilir. ayrıca doğumsal bozukluklar, kaza veya ameliyatlarla edinilen bozukluklar, ve solunumsal sorunlar da estetik olarak düzeltilebilir. burun estetiği ameliyatında yaş önemlidir. birçok estetik cerrah yüz gelişimini bozmamak için kızlarda 14-15, erkeklerde birkaç yıl daha sonrasını beklemeyi tercih etmektedir. ayrıca genç hastanın sosyal ve duygusal durumu da göz önünde bulundurulmalı, kendisinin ve ailesinin ne istediği kesin olarak bilinmelidir.

genellikle burun içinden yapılan kesilerle girişim uygulandığı için burun estetiği ameliyatı sonrası iz kalmaz, ancak açık teknik gerektiren ciddi deformasyonlarda ve deliklerin küçültülmesini içeren ameliyatlarda burun tabanında küçük izler kalabilir. tecrübeli bir estetik cerrah tarafından yapılan rinoplasti ameliyatı sonrası komplikasyon nadiren ortaya çıkar, yada kolaylıkla halledilebilecek niteliktedirler. ancak yine de enfeksiyon, burun kanaması veya anesteziye bağlı reaksiyonların görülme olasılıkları göz ardı edilmemelidir. bu riskleri azaltmak için cerrahın ameliyat öncesi hazırlık dönemi ve sonrası için yapacağı uyarılara sıkıca uyulmalıdır. bunlar en tecrübeli cerrahın hastalarının bile başına gelebilecek, tahmin edilemez problemlerdir, ancak düzeltilmeleri için de küçük müdahaleler yeterli olur. ilk muayenede hastanın yüz ve burun yapısı değerlendirilir. ayrıca burunun kemik ve kıkırdak yapısı, yüzün şekli, cildinin kalınlığı, yaş ve hastanın beklentileri gibi ameliyatı ve sonucunu etkileyecek faktörler ortaya koyulur. hastanın yüz ve burun fotoğrafları çeşitli yönlerden çekilerek incelenir, bazı fotoğraflar üzerinde bilgisayarda çalışmalar yapılabilir. bu çalışmalar cerrahın planları doğrultusunda ameliyat sonrası elde edilebilecek sonuçlar ve adayın beklentileri hakkında fikir verilebilir. aday ameliyat sonrası elde edilebilecek değişimleri görebilir, kendi beklentilerini cerrahına daha kolay gösterebilir.

onclick=" window.open(this.href,="" '',="" 'resizable="no," location="no," menubar="no," scrollbars="no," status="no," toolbar="no," fullscreen="no," dependent="no," status');="" return="" false"="" rel="nofollow" href="">
 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..