Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası  İyileşme Süreci
 

Estetik burun ameliyatından sonra hastalar ağrı hissetmezler. Anesteziden uyandıktan sonra 4-5 saatlik toparlanma sürecinin ardından hasta rahat bir şekilde evine gider. Kemiklerine müdahale edilen olgularda doku altına sızan kan, ince olan göz kapak cildi altında görünür hale geldiği için göz çevresi şişlik ve morluklar oluşur. Bu şişlik 3-4 günde, morluklar ise 7-10 gün içinde tamamen geçecektir. Bunun daha hızlı olması için evde ilk gün gözlere soğuk uygulaması yapılır ve birkaç gün hasta başı yükseltilmiş olarak istirahat eder. Genellikle tampon 3. günde alınır, alçı da 7. günde çıkartılır.
Alçının çıkarılmasını takiben ilk 2- 3 hafta içinde burun şişliklerinde çok hızlı bir iyileşme olur. Hasta ve estetik cerrahın fark edebileceği kadar az miktardaki bir şişlik de birkaç ay içinde geçecek, ve 6 ay içinde son halini alacaktır.

Rinoplasti geçiren birçok hasta, iki gün içinde ayağa kalkmakta, bir hafta sonrasında da okul veya masa başı görevlerine dönebilmektedir. Genellikle 15. günden itibaren yeni estetik ameliyat olduğu fark edilmeyecek kadar toparlanır.

İki-üç hafta boyunca yorucu faaliyetlerden (spor, yüzme, eğilme, cinsel ilişki gibi kan basıncını arttıran her türlü aktivite) kaçınılmalı ve de ilk 4-5 ay boyunca burun darbelerden korumalıdır. Kendini hazır hissettiği anda hasta kontakt lenslerini takabilir, ancak gözlük takmak kemiklerin iyileşmesi açısından sbir süre beklenmelidir. Hafif gözlükler 2-4 ay içinde takılabilirken, ağır gözlüklerin takılması için 6 ayın sonunu beklemek gereklidir.

İyileşme süreci yavaş ve aşamalıdır. Özellikle burun ucunda gizli bir şişlik birkaç ay boyunca var olacaktır. Kesin sonucun ortaya çıkması bir yılı geçebilir.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..