Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '07

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik cerrahi nedir?

Estetik cerrahi nedir?
 

Türkiye'de Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi denilince ilk akla gelen kavramların Estetik Cerrahi girişimleri olması bu bilim dalının uğraş alanlarının toplumumuzda ne kadar az bilindiğini ortaya koymaktadır. Gerçekte Estetik (Kozmetik) Cerrahi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bilim Dalının bir alt dalı olup ilgi alanı içine Maksillofasiyal Cerrahi, El ve Mikrovasküler Cerrahi, Doğumsal Anomalilerin Rekonstrüktif Cerrahisi, Deri ve Derialtı Dokulardan Gelişen Tümörlerin Cerrahisi, Geniş Doku Defektlerinin Onarımları ve Yanıklar girer.

Bu kadar geniş ilgi alanı dahilinde bu bilim dalının, vücudun belli kısımlarını ilgilenen diğer cerrahi branşların aksine hemen hemen vücudun tüm dış yüzeyini kapsayan, yeniden yapılandıran veya yeniden şekil veren çok geniş cerrahi girişim spektrumunun olması hiç de şaşırtıcı olmamalıdır.

Bu blogta Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi hakkında yeterli bilgiyi edineceksiniz , yetersiz kaldığınız noktalarda ise sorularınızı bana kolayca yöneltebileceksiniz.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..