Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik Cerrahi Trendleri

Selfie kültürünün bir sonucu olarak en kusursuz görünüme kavuşma arzusu giderek artmaya devam ediyor. 2019’da ön plana çıkması beklenen prosedürler arasında şunlar bulunuyor:

Çağımız minimal invaziv ile gerçekleştirilen tıbbi estetik prosedürlerin dönemi. İyileşme sürecinin, maliyetin, istirahat sürecinin, iz oluşumunun ve komplikasyon risklerinin düşük olması tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor.

Enjekte edilebilir madde ve lazer gibi öğle yemeği arası prosedürleri hızlı olması, sonuçlarının hemen alınması, operasyonun anlaşılma riskini azalttığı için hastalar tarafından yaygın olarak tercih edilmeye devam edilebilir.

Operasyonun ardından rutin yaşantıya dönüşün hızlı olması iyileşme süreci için yeterli vakti olmayanlar için de operasyonları uygun hale getirmektedir.

Ameliyatsız teknikler ile boyun ve çene sarkmaları da tedavi edilebiliyor, çene yeniden şekillendirilebiliyor, elmacık kemiği sorunları giderilebiliyor, göz çevresi ve ciltteki yaşlanma belirtileri giderilebiliyor.

Estetik cerrahinin sunduğu minimal ya da non-invaziv prosedürler birçok açıdan kişileri estetik sorunlarına hızlı ve doğal çözümler sunabiliyor.

Minimal uygulamalar

Orantısız meme büyütme, fazla doldurulmuş dudaklar ve abartılı estetik prosedürler dönemi, tümüyle terk edilmeye başlanıyor. Günümüzde estetik cerrahi uygulamasının başarılı sayılması için belli ya da anlaşılır olmaması gerekir. Hastalar artık genel yüz yapılarını, kalıtsal aile özelliklerini korumak istiyorlar ve genel görünümlerinde belirgin bir değişiklik olmadan ince ayarlamalar yapılmaya devam edilecek.

Son zamanlarda insanlar kendilerini biraz daha özgüven kazandıran ancak tamamen belirgin olmayan mikro optimizasyonlar talep ediyorlar.

Göğüs büyütme prosedürü popüler olmaya devam edecek, ancak daha küçük ve daha doğal şekilli implantlar tercih edilecek.

Yağ grefti de bu yıl popüler olmaya devam edecek, ancak sadece dolgunluktan ziyade şekillendirme ve ince ayar için tercih edilecektir.

Spesifik düzeltmeler

Yüzdeki ve vücuttaki ufak sorunları gidermek için küçük, hiper-spesifik prosedürler popülaritesini arttırmaktadır. Mikro-optimizasyonlar, yani burundaki ufak bir kemerin ya da asimetrinin veya elmacık kemiğindeki çöküklüğün giderilmesi gibi estetik uygulamaları içerir.

Zamanla yaşlanarak şeklini kaybeden dudaklar ya da doğuştan hacmi az ve şekli simetrik olmayan dudaklar dolgu enjeksiyonu tekniğiyle ameliyatsız bir şekilde düzeltilmeye devam edilebilir.

Önleyici tedaviler

Yeni yılda yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olan tedaviler yükselişte olmaya devam edecek. Önleyici botoks, bilgisayar destekli cilt analizleri ve cildin ihtiyacına göre uygulanan spesifik tedaviler ile cildin yaşlanması geciktirilerek genç bir görünüm sağlanabiliyor.

Sevgiyle kalın…

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..