Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '21

     
    Kategori
    Dekorasyon
     

    Estetik Ev

        Evimizin en rahat en konforlu hissetiğimiz alanımızı nasıl güzelleştiririz sorusu hemen hemen herkesin aklının bir köşesinde yer alıyordur. Odanızın dekorasyonunu değiştirmek istediğinizde bir sürü kategorilerle karşılaşıyorsunuz? Peki dekorasyon dediğimiz de nelerle mi karşılaşıyoruz?

    Örneğin,  bir iç mimara danıştığınızda size sorucağa soruladan bir kaçı şunlar olabilir;

    • mobilyaların fonksiyonel ve ergonomik olması,
    • evin hacmine göre kullanılan renk tonları,
    • dokular, aydınlatma seçimleri, mimari açıdan işlevsiz alanları kişinin isteği doğrultusunda yeniden işlevlendirmek gibi çeşitli konu başlıklarıyla karşı karşıya ister istemez baş başa kalıyorsunuz ve bunlar teferruatlı bir işmiş gibi gözükebilmektedir.

    Ama bunların hepsi bireyin konforlu ve daha mutlu hissetmesi içindir. Sadece kategoriler bunlarla sınırlı kalmıyor.Mevsimsel temalar duvarların renklendirilmesi, son dönemde de çeşitli mecralarda sıkça karşılaştığımız sadelik temasıyla bütünleşmiş olan hasırların kullanımı pandemiyle birlikte gelen kısıtlı gezebilme, aktivitede bulunma ve  alanların daralmasıyla kendin yap projelerinde de artış gözlemlenmekte hal böyle olunca pinterest, instagram, dergilerin dekarasyon alanlarına hızlıca bir bakış yer alıyor.  Tüm bunlar gerçekleşirken yani evinizi dizayn ederken kendi içinizden gelen kışkırtıcı, çılgın sesi dinleyerek mi dizayn ediyorsunuz yoksa bir çok kişi gibi trende uyup evinizin köşelerini tasarlıyorsunuz?

    Bana sorsanız odalarınızı nasıl tasarlardınız sorusuna cevabım şu olurdu; soğuk duvarlar yerine yaşam hareketlerini içinde barındaran her gün yeniden yeni bir güne uyanan duvarlar ve doğanın dokunuşlarını hissetmek isterdim. Bunun gerçekleşebilmesi için sıcak renkler turuncu, sarı,yeşil, mavi tonlarının seçerdim çiçeklerle zenginleştirilirken beton bir bina hissiyatı yerine doğa ile bütünleşmeye çalışan sıcak bir yuva tasrımı tasarlamak olurdu.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 55
    Kayıt tarihi
    : 02.06.21
     
     

    Muhasebe Finansman Mezunu Tv Haberciliği ve Programcılığı  ..