Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik göğüs ameliyatları

Estetik göğüs ameliyatları
 

Estetik meme ameliyatları tüm dünyada sıklıkla yapılan ve özellikle kadınların tercih ettiği estetik operasyonlardır. Meme ameliyatları amaçına göre çeşitlere ayrılır. Bunlar ;

    Meme küçültme ameliyatları
    Meme büyütme ameliyatları
    Meme toparlama (dikleştirme) ameliyatları
    Meme ucu estetiği

Meme ameliyatları kişinin isteğine göre kombine olarak da yapılabilir. Örnek vermek gerekirse meme büyütme ameliyatı aynı anda dikleştime ile birlikte, veya küçültme ameliyatı da gene dikleştirme veya göğüs ucu estetiği ile birlikte yapılabilir. Meme ameliyatları kişinin görsel olarak iyileştiren ameliyatlar olmasına karşın aynı zamanda sağlık açısından da yapıldığı durumlar vardır.

Bu konuya örnek vermek gerekirse hastanın göğüsleri aşırı büyük ise bu sırt ağrılarına meme altında mantarlaşmaya neden olabilir. Bu tür hastalarımız için meme küçültme ameliyatı bir estetik ameliyattan farklı olarak kişinin ağrılarının şikayetlerini gidermek için yapılır.

Meme ameliyatları sadece şekil vermek veya bir rahatsızlığı gidermek için değil, meme başında ki çöküklüğü ve meme ucundaki areola denilen kahve rengi kısmın aşırı büyük olmasından dolayı küçültmek için de yapılabilir. Meme ucunda ki kahverengi alanın aşırı büyüklüğü hem psikolojik anlamda hemde cinsel yaşantıda kadına oldukça zarar verebilir.

Estetik meme ameliyatları kişinin sütyen numarasını küçültebilir. Bedeni forma girer ve daha diri bir meme oluşturulabilir. Meme ameliyatlarına girmeden dikat edilmesi gereken hususlar vardır.

Meme ameliyatlarına girmeden doktorunuza aklınıza takılan tüm soruların sorulması şarttır. Bu ameliyat sonrasında kişinin nasıl bir şekil alacağını ve ameliyat sonrasında hasta için bir süpriz durum oluşmasının önüne geçer. Ameliyat öncesinde göğüsünüzün ne boyutta olacağını estetik cerrahınıza iyi bir şekilde anlatmanız gereklidir.

Meme ameliyatlarının başarılı bir şekilde geçtiğini ameliyat sonrası memenizin doğal kalması belirler. Çünkü ameliyat sonrasında meme bir estetik cerrah dışında fark edilmemesi gereklidir. memenin vücut da uyumu ve doğallığı çok önemlidir.

Meme ameliyatlarına girmeden kişinin ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası fotoğrafları çekilir. Bu fotoğraflar ameliyatın ne kadar başarılı olduğunu bir nebzede olsun anlatır. Estetik meme ameliyatları sonrasında mutlaka hastalar bir gün süre ile hastanede kalması gerekir. Bu süre sonunda doktorunuzun belirlediği süre içerisinde mutlaka kontrole gelinmesi hastanın sağlığı için değer taşır.

Estetik meme ameliyatlarını estetik cerrah tarafından yapılması gereklidir. Göğüs estetiğinde pratiği olan, bu ameliyatı defalarca tecrübe etmiş doktorlardan daha fazla verim alabilirsiniz.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..