Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Estonya'da atmadığımız gollere ihtiyaç olacak mı ?

Çok sancılı bir salı günü bekliyor Türkiye'yi. Önce Hollanda'yı yenmeyi düşüneceğiz. Sonra Romanya Estonya'ya bizim Hollanda'ya attığımızdan 4 fazla atmasın diye dua edeceğiz. Bir oraya bir buraya bakacağız. Oysa dün işi bitirebilirdik. İmparator istemedi sanki. Koskoca bir ikinci yarıyı çöpe attı. İkiyi bulan takımın başka gol atmasını düşünmedi. Belki başka psikolojik hesapları vardı bilinmez. Ama dün ilk yarıdan geçtik ikinci yarı 5 lik yapacağımız bir Estonya vardı karşımızda. İstemedi İmparator ve çok kötü oynayan Arda'ya maç sonuna kadar sabretti. İlk değişikliği dahi son on dakikada yaptı. Oysa rakip çökmüştü üzerlerine gitsek maçı bıraktıkları için çok gol atardık. Bu Estonya'yı küçültür ve Romanya maçına daha derli toplu çıkmalarına neden olabilirdi.

Salı günü Romanya bizden 4 fazla gol atarsa ikinci olacak. Bu çok kötü bir senaryo. Biz bugün Estonya'ya atamadığımız golleri Hollanda'ya atmak zorunda kaldık. Bu ciddi bir yanlış. FTerim gibi bir hocanın neden böyle düşündüğünü neden başka goller aramayıp geride bekleyen takıma müdahale etmediğini ve Arda'ya nasıl katlandığını anlayamadım. Üstelik tartışmasız en iyi oyuncumuz Caner Hollanda maçında yok. Maçın hemen başında hakemin gösterdiği saçma sapan kart ile cezalı duruma düştü. Bu karta itiraz etmek ve iptalini istemek gerek. Bu idari işlem ancak salı günü oynayacak adam neden dün takıma alınmadı. Caner, Arda yerine öne çıkabilirdi. Böylece Caner'in yerine oynayacak adam şans almış olabilirdi.

Hollanda sert takım. Kuvvetli bir takım. Ama biz onları kesinlikle yeneriz. Hem de öyle rahat bir şekilde. Biz Abdullah Avcı ile onları zorlamıştık. Avcı TD hastalığına tutulmayıp Selçuk ile oynasa belki Amsterdam'da kazanmıştık. Selçuk'da dün yokları oynadı. FTerim neden onu oyunda tuttu başka soru. Ama Hollanda bizim için hiç de zor olmayacak. Üstelik birden fazla gol atacağımız kesin. Zaten tarihtede her ihtiyacımız olduğunda onları yendik. Ancak bu maça gol ihtiyacı ile girmemiz çok anlamsız. 1-0 yetecek şekilde sahaya çıkıp stres ve zorunluk yaşamadan oynamak varken belki birden fazla gol atmak zorunda kalacağız.

FTerim'e bu durumda eleştiri okları göndermek belk ide çok yanlış. Ancak dün çok rahat bulacağı 2 ya da 3 gole Salı akşamı bizi grup üçüncüsü yapabilir. İmparator böyle basit yanlışa düşmez inşaallah.

  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..