Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Estonya Maçı ve Selçuk İnan tercihi

2014 Brezilya Dünya Kupası eleme grubunda bu akşam Estonya karşısında ikinci maçımıza çıkacağız. Hollanda'daki yenilginin ardından bu maç daha da önem kazandı.

Estonya Euro 2012 elemelerinin süpriz takımıydı. Oynadığı 10 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik elde ederek 16 puan topladılar. Beş galibiyetin üçünü Sırbistan, Slovenya ve İrlanda deplasmanlarında aldılar. Estonya takım halinde pres yaparak iyi savunma bir ekip. Takım halinde pas yaparak kademe kademe alan katederek hücum yapıyorlar ancak savunmada kaptıkları toplarla da hızlı kontra ataklarla da etkili oluyorlar. 2014 Brezilya için ise ilk maçlarında Romanya'ya sahalarında kaybettiler.

Estonya maçı zor bir maç olacak. Bireysel yeteneklerin ön plana çıkması skor üretmesi gereken bir mücadele olacak.

Abdullah Avcı'nın Hollanda maçında Selçuk İnan 'ı oynatmaması çok tepki gördü, bu kararı çok eleştirildi. Ancak ben Abdullah Hoca'nın kararını destekliyorum. Hollanda karşısında Emre-Mehmet Topal tercihi daha doğruydu. 

Estonya maçında ise Selçuk sahada olmalı. Çünkü Amsterdam'daki gibi saldıran değil kalesini savunan bir ekip karşımızda olacak. Abdullah Hoca'nın tercihi Mehmet Topal yerine Selçuk olmalı. Emre daha geride görev alarak stoperlerden aldığı topu oyuna sokmalı. Selçuk ise daha önde forveti besleyecek şekilde ceza sahasına daha yakın bir konumda görev almalı.

Bu akşam zor bir maç olacak. Erken gol bulmamız gerekiyor. Geçen her dakika bizi daha çok strese sokarken rakibin direncini yükseltebilir. Bir ay sonra  Romanya ile sahamızda Macaristan ile deplasmanda yapacağımız maçlar öncesi Brezilya bileti için bu maçın mutlak kazanılması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..