Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Et, ot, rey ve soy gündemi

Et, ot, rey ve soy gündemi
 

Bu resimdeki nedir ? Et Mi ?Cevap: dilimizin pürüzlü yüzeyi


Et, Ot ve Rey Üçlemesi

Et ithal ettik ucuza yediğimiz etleri bile yiyemez olduk. Birilerinin cebi oldu olan vatandaşa oldu.

Et alamazsak o zaman ot alalım buğdaylar pirinçle beslenelim dedik dünyada buğday rezervleri azaldı, ramazandan sonra ekmeğe zam kapıda bekliyor, gelecek.

Rey atmayı uzun süredir unutmuştuk, yazın işi gücü bıraktık, oy peşine düştük. Siyasetçilerin terbiyeden uzak, tehditkar tutumları yüzünden nereye oy vereceğimizi şaşırdık.

Bir slogan da benden; Hayır'ın hayırlı olacağı kesin Evet'in gerisinin geleceği kesin, Vatandaş siz de sesinizi kesin

Biri diyor oyunu evet atmazsan ben sonrasına karışmam Ha diyerek tehdit ediyor, diğeri ise şimdiden hazır meydana çıkmışken gelecek yılın seçim propagandasını yapayım halka afaki ve çözümü şu an için gözükmeyen; genel af çıkaracağız, türbanı biz çözeceğiz, YÖK'ü kaldıracağız gibi söylemlerle insanların kafasını karıştırıyor.

Oyu soya sopa göre mi kullanmak caizdir yoksa boya bosa göre mi kullanmak caizdir. Boy uzunluğu, işlevi ve oyun rengi arasında bir ilişki var mıdır Hocam?

Şirketlerde ramazanda oruç tutmayan işçilerin yemek ücretini devletin vergiden muaf tutmadığını öğreniyoruz.

Belediyelerin ramazanda iftar çadırları yerine milletin parasıyla sokak ortası masa yemekleri dağıttığına ve dağıtırken de bizdeki iftara şu kadar insan geldi bizdeki sizi ikiye katladı gibi yarışlar ve çekişmeler içine girdiğini görüyoruz.

Başbakanın basketbol izlediği maçlarda ponpon kızların molalarda gösteriye çıkmadıklarına şahit oluyoruz.

Günlerdir gündemden düşmeyen asker atamalarının unutulup gittiğini ve günden dışına çıkıverdiğini görüyoruz.

Hanefi Avcı'nın yazdığı kitapla ; bir deli bir çukura bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış tarzıyla gündemi bir anda değiştirdiğini doğruları söylemesine rağmen karşı güçlerle kanıt göstermediği için kitabının geçersiz olduğu imajının ortaya çıkartıldığını görüyoruz. Kendisinin fırtınada küçük bir taş misali kaybolacağını görüp üzülüyoruz.

Tarım ve hayvancılığımızın geldiği son noktayı gördüğümüzde ekmeğe daha fazla sarılıp Akdeniz Diyeti yapıp eti soframızdan iyice uzaklaştırıyoruz. balık ve tavuk eti denildiğinde de konuşulacak konu çok; balıkların ucuzu gölden pahalısı denizden çıkıyor. ucuz ette her türlü katkı maddesi ve bileşik bulunuyor, nasıl balık yersin? Tavuklar 45 günde nasıl kesilecek hale geliyor buna teknoloji mi dersin?

Gündem ülkemizde halkın gündemi dışında olsa da politikacılar ve sürekli yenilen takımlarımız ve yakında yenileri başlayacak tecavüzlü ve aldatmalı dizilerimiz olmasa hayat çekilmezdi herhalde. Komedi ve aile dizilerini gecenin saat 10'una tecavüz ve gazino-pavyon dizilerini akşam saatine koyan kanalların izlendiği ülkemizde oyun ne önemi var ki önemli olan tecavüz kaçınılmazsa zevk almasını bilmek, bunun içinde soyuna sopuna ya da boyuna bosuna bakmamak.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..