Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '18

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Et Haşlama

Et Haşlama
 

İftarınız kutlu sofranız mutlu olsun sevgi değerler.

Et ve sebze haşlama biraz uzun sürse de en basit yemek türlerinden birisi olarak önemli bir aromatik karışıma ihtiyaç duymaktadır. Bu yemek 3 adımda mükemmel olabilir;

    Eti sebzelerden önce haşlamalısınız.
    Sebzeleri etle birlikte tekrar haşlamalısınız.
    Baharatları eklemelisiniz.


Haşlama için en uygun etler kemikli, özellikle kuzu gerdan ve ilik kemiği içeren parçalardan olmalıdır. Kasabınızdan isteyeceğiniz bodigo jöleli yapısıyla haşlamaya en uygun olarak haşlama suyunu jelleştirir.  Eğer ki et bütçenizi zorluyorsa eti sıyırılmış ilikli haşlamalık kemiklerden kasabınızdan bedavadan biraz pahalıya alabilirsiniz. Etsiz ama kemik suyuyla haşlayacağınız sebzeler yine lezzetini kazanmış olacaktır.  Düdüklü tencere ile normal tencere arasında yarı yarıya fark eden bir pişirme süresi olacaktır.

Mesela 4 kişilik 4 parça eti veya kemikleri tencereye koyduktan sonra aynı seviyede kalacak şekilde su doldurun. Burada ete aromatik etki edecek ve yumuşatacak malzemeleri katmamız önemlidir. 4-5 parça karabiber tohumu, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım limon suyu… Bu malzemelerden sonra düdüklüde yaklaşık 25-30 dk. normal tencerede 50-60 dakika etimizi haşlıyoruz. Tercih ederseniz ekstra eti yumuşatan bir malzeme olarak (1 çay kaşığı) karbonat kullanabilirsiniz. Karbonat, Uzakdoğu mutfağında eti yumuşatmak için sık kullanılan bir malzemedir.

Haşlamanın klasik sebzeleri soğan,  patates ve havuçtur fakat klasikle sınırlanmak zorunda değilsiniz. Ufukları genişleterek tercih ettiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Yine de klasik iri doğranmış patates, havuç, soğan birlikteliğini çok bozmaya gerek yok. Belki de mantar, kapya biber ve sarımsak ile deneyebilirsiniz.

Afiyetle hayırlı ramazanlar…

 

emine gezkin bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Lezzetli,iftar için de hafif bir lezzet, bir ara sıkça yaptığım bir tarifti, çocuklar için faydalı olan ilikli kemikte kaynatıyordum, ara ara yine yapıyorum. Sayfamda bir bloğumu önerdinizi gördüm ziyaret etmek istedim, hoşgelmişsiniz, teşekkürler ediyorum. Selamlar...

emine gezkin 
 03.06.2018 12:25
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 21
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 98
Kayıt tarihi
: 20.01.18
 
 

Okur olmak kolayda iki kez okumak için yazmak gerekiyor. Yazmak en zor iş çünkü ne okuyup anlamış..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster