Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Et zamkı

Et zamkı
 

et zamkıyla korkunç biftek


Halka çeşitli üçkağıtlarla ne tip zararlı şeylerin yedirildiğini sık sık yazıyorum. Bu konudaki hassasiyetimi artık hepiniz iyi biliyorsunuz zannederim. Kimlerin ne üç kağıtlar açtığını ve para uğruna halkın sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne sermek için uğraşıyorum. Her ne olursa olsun uğraşmaya da devam edeceğim. Kimler size kıyma diye tavuk kemiği ve soya yediriyor? Kimler sahte bal satmakta? Kimler “yüzde yüz dana” diye tavuk karıştırılmış salam yedirmekte? Kim eşek etinden kavurma satıyor? Gibi konuları yazmaya devam edeceğim. Halkın ne gibi hillelerle kandırıldığı konusunda neredeyse uzman oldum. Neredeyse diyorum, çünkü her gün yeni bir sahtekarlık çıkıyor ortaya. Halk sağlığını para için hiçe sayan caniler durmadan yeni bir üç kağıt bulma peşinde.

Bu sefer anlatacağım üç kağıtçılık ise tabiri caiz ise şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten. Şimdi de et zamkı üretmişler. Parça etlerden biftek yapıyorlar… Kesinlikle yanlış okumadınız! ET ZAMKIYLA PARÇA ETTEN BİFTEK! Bunu yapanlar Çinliler falan değil. Avustralya’da üstelik serbestçe yapılıyor. Bakın nasıl oluyor? Anlatayım;

Parça etler toplanıyor ve toz halindeki et zamkı ile karıştırılıyor. Bir streç filme sarılıp şekil verilen bu zamklı etler buzdolabında en az altı saat bekletildikten sonra kesilip biftek olarak pişiriliyor. Uzmanlar bile bunun et zamkıyla yapıldığını anlamakta güçlük çekiyor. Hele bir de pişirildiyse kimsenin ayırt etmesi mümkün değil. Bu et zamkı denilen şey sadece dana, kuzu, domuz etlerine değil, tavuk ve balığa da uygulanabiliyor. Üstelik iyi pişirilmediğinde sağlık için son derece tehlikeli olyor. Bu yüzden de Avrupa ülkelerinde yasak. Ülkemizde bu konuda çıkmış bilinen bir yönetmelik de yok. Yani isteyen bunu kullanabilir…

Bu madde transglutaminase adında bir enzim. Esas olarak kanda pıhtılaşmayı sağlayan madden oluşuyor. Esas üretim amacı sosis, salam ve benzeri pişilerek yenen yiyeceklerde kullanma. Bazı kuruluşlar bu maddeyi “güvenli” olarak tanımlasa da FDA (Amerikan yiyecek ve ilaç yönetimi dairesi) zararlı olduğunu sölüyor. Bu maddeye zararsız diyenlere sormak gerek; Neden bunu kullanırken maske takıyorlar? Cevabını hemen vereyim. Madde solunursa kan pıhtılaşıyor ve ölümcül sonuçlar doğuruyor…

İngilizce bilen meraklıları için Avustrala televizyonunda yayınlanan haberin linkini verelim;

http://www.youtube.com/watch?v=hXXrB3rz-xU

Gelelim işin bir diğer boyutuna. Bu madde ayrıca süte ve yoğurda eklendiğinde daha kremalı bir lezzet veriyor.

Derinlemesine, ama gerçekten çok detaylı bir araştırma yapmadan hiç kimse çıkıp da “Bu madde bizde kullanılmıyor” demesin.

Ben de kullanılıyor iddiasında değilim.

Ama ya birileri kullanıyorsa?

Araştırmayla yükümlü olanlar görev başına…

 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..