Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '13

 
Kategori
İnançlar
 

Eteğine yüzümüz sürmeye geldik/ Gerçek İslam’a doğru

Eteğine yüzümüz sürmeye geldik/ Gerçek İslam’a doğru
 

Siz de atıyorum dağların arkasında- gerçekte olmasa bile- bir sevgiliniz olduğunu söyleyebilirsiniz; ya da bulutların üzerinde dolaşan arkadaşınız olduğunu… Bunlar hayallerinizdir, rüyanızdır, dileğinizdir falan. Ama yani bu elle tutulmayan gözle görülmeyen, gerçekte olmayan (olmuş olsa bile varlığına ikna olmadığımız) şeyleri hayatın bir parçasıymış gibi bize sunamazsınız. Bakarız, dinleriz ama masal deriz.

Yani hani dünyanın, evrenin ve bizlerin nasıl meydana geldiğimizi anlayıp bilememiş, arayıp bulamamış “herhalde bunu bir yapan var” demişsek buradan sadece Tanrı’yı çıkarabilirsiniz. Ama kardeşim sizin masal kitabınız hayatımızın yarısını dolduruyor. Tanrı’nın kutsalında bir ayet var; oku gereğini yap. Dervişin sakalı, sakalın hikmeti, hikmetin sahibi… Biz bu yollarda kayboluyoruz!

Kuran dışındaki kitapları kendi ellerimle yırtıp atacağım! İnsanlar bugün bu kitaplar yüzünden yoldan çıktılar. Bize imam, hoca, ulema gerekmez, Allah’a nasıl tapılacağını biliyoruz; kitaplarınızı ve dahi ölmüş mübareklerinizi alıp gidin kardeşim!

Bugün dünya sizin yüzünüzden savaşıyor… Kim verdi size bu görevi ya! İslam yeniden yazılamaz, tekrar edilemez, eklenemez, çıkarılamaz… Dini yeniden yaratma anlamında sözde yol gösteren söylemleriniz küfürdür. Sen kimsin ya, kalemi eline almış, nevi mahfuzu açıklıyorsun. Kuran sadece anlasınlar diye bir dilden diğer dile bildiğimiz tercüme kurallarıyla çevrilir. Ayet aslında şöyle diyor da… Allah’ın tokadını yersen aslındayı görürsün. Dinin uleması olmaz kardeşim, ayet açık; insanlar ne anlıyorlarsa öyle uyarlar.

Kişilerin yorumları değişiktir. Herkes ayetleri kafasına göre yorumlar. Bu yetkiyi ulemaya verirsen yeniden Kuran yazar ve o Kuran ile El Kaide kelle koparmaya başlar. Allah’ın sözleri Arapça değil mi, bildiğiniz normal bir tercüman çeviri yapar. Böylece ulema denilen zevatın o pek muhterem (hâşâ neredeyse Allah’ın sözünün de üzerinde) ilmi deryasıyla din bozulmamış olur. Bana Kuran’ı kim yazdı diyorlardı, İmam Gazali diyordum. Valla haksız değilim, sanki öyle! Biz Allah’ın dinini değil ulemaların icat ettiği dini yaşıyoruz. Adam bir kelime ayet söylüyor, on kelime de kendinden katıyor. İnsanlar korkusundan bu konuları bildikleri halde gündeme getiremiyorlar.

Birisi yazıyor,  belli ki o mübarek (hoca, üstat falan) zatlardan. Binlerce okuyanı var. Kandırılmış insanlar. Çünkü yazdıklarının hiç biri doğru değil. Mekkeli hacı masalları insanların ilgisini çekiyor. Beni kimse okumaz; çünkü doğruyu söylüyorum. Üstelik adım da hoca, üstat filan değil. Ayrıca onların duymak istediklerini yazmıyorum. Şarapçı zındığın Allah belasını versin desem bak yazılarım nasıl okunur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..