Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '18

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Ethereum, Bitcoin'i Geçip Zirveye Oturabilir

Ethereum, Bitcoin'i Geçip Zirveye Oturabilir
 

Şu anda Bitcoin'e hem sosyal medya hem de diğer basın kuruluşları acımasız bir şekilde yaklaşıyorlar. Bakıldığında bu durumun Bitcoin'in değeri ve saygınlığı üzerinde büyük etkisi olduğu söylenebilir.

Geçenlerde Bitcoin'de bir düzelme görüyorduk fakat dün itibari ile Bitcoin'de bir düşüş ve onun rakipleri olan Ethereum ve Ripple'da olumlu gelişmeler gözlemlemeye başladık. Bu durumun Bitcoin ve Bitcoin yatırımcıları için oldukça olumsuz bir durum olduğu söylenebilir.

Hindistan'da Bitcoin Kan Kaybediyor
Üstelik Hindistan'daki haber kanallarına göre Bitcoin, Hindistan'da en popüler para birimi olma özelliğini kaybetmiş durumdadır. Şu an Hindistan'daki en popüler kripto para biriminin Ethereum olduğu söylenebilir. Hint internet servis sağlayıcısı Jana'nın yaptığı araştırmaya göre Ethereum kripto para birimlerinin aramam motorlarındaki toplam payı yüzde 35'tir. Bu oran Bitcoin için sadece yüzde 30'da kalıyor.
 
Hindistan'da şu an itibari ile yaklaşık 5 milyon kişi kripto para birimleri ile alım satım işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu durum da araştırmanın ne denli önemli sonuçlar ortaya koyduğunu gösteriyor. Hindistan gibi kripto para birimlerine çokça ilgi gösteren bir ülkede Bitcoin hakkında olumsuz haberler görülmesi hiç de iyi değil.
 
Jana firması, Bitcoin'e olan ilginin azalmasını Hindistan hükümetinin kripto para birimleri konusunda yaptığı yeni düzenlemelere bağlıyor. Belki de Hindistan'da insanlar hükümet kripto para birimlerini yasaklarsa ne yaparız diye düşündükleri için Ethereum'u araştırıyor şu an.
 
Jana firmasının genel müdürü Nathan Eagle, Hindistan yayın kanallarından birine yaptığı açıklamada;
 
"Verilerimiz, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru kripto para birimlerine artan ilgiye rağmen, Hindistan'da yapılan son düzenlemelerin insanlarda soru işareti oluşturduğunu ortaya koydu." dedi.
 
Bitcoin Hala Lider Fakat...
Tabii bu durumun bir genelleme olduğu söylenemez. Bitcoin, şu an hala dünyadaki en büyük pazar payına sahip kripto para birimi olduğu söylenebilir. Fakat Hindistan gibi kripto para birimlerine ilginin yoğun olduğu bir ülkede ilgi Bitcoin harici kripto para birimlerine kaymaya başladı. Dolayısıyla siz de yatırımlarınızı Bitcoin'den çekip, Ethereum, Litecoin, Ripple ve Monero gibi diğer kripto para birimlerine yatırım yapmalısınız.
 
Sizce bu durum gerçekleşir mi?
 
 
 
 
Toplam blog
: 7
: 328
Kayıt tarihi
: 03.04.18
 
 

Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesini 2009 yılında bitirdikten sonra Van Ferit Melen Havalimanında ..