Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '16

 
Kategori
İnançlar
 

Eti yenen ve yenmeyen hayvanlar konusunda belirsizlik var

Eti yenen ve yenmeyen hayvanlar konusunda belirsizlik var
 

NE OLMUŞ YİYELİM YANİ!


Biz ya da şimdilik hangi hayvanın etinin yenip yenmediği konusunda pek sorun yaşamıyoruz; çünkü bildiğimiz ve yediğimiz mal, davar, tavuk mavuk… Başka insanlarda/ülkelerde/inançlarda durum farklı olabilir ya da gelecek zamanlarda…

Zaruret halinde hayatta kalmak için ne bulsanız yemek zorundasınız da hani var ama hangisinin etinin yendiğini hangisinin yenmediğini bilmiyorsunuz.

Eti yenmeyen hayvanların eti şu nedenlerle yenmiyor: İnanç nedeniyle, sağlıklı bulunmadığı için, tercih edilmediği için(eti beğenilmediği için) bazı hayvanları korumak ya da yemeye değmeyeceği için.

En başta Müslümanlık olmak üzere belki diğer bazı inançlara göre de bazı hayvanların yenilmesi yasaklanmıştır ya bunların hangi hayvanlar olduğu net değildir. Bu nedenle Müslüman’sanız ve bulunduğunuz yerde bildiğiniz hayvanlardan yoksa var olan hayvanların yenilip yenilmediği ya da hangilerinin yenilebileceği konusunda kararsız kalıp aç kalabilirsiniz.

Yani bu durumda eti yenen hayvanı insanların bilmesi gerekir. Bana kalsa hiçbir hayvan kesilip eti yenmemeli ama herkesin anlayışı farklı. Zaten yeniliyorsa bu konuda böyle bilgisizlik ya da eksik/yanlış bilgi olmaz.

Koyun, kuzu, inek, dana, tavuk mavuk… Mönünüz belli.  Sizin böyle bir bilgilendirmeye ihtiyacınız olmayabilir. Zaten bu yazılar da sizin için yazılmıyor.  Dünyada yedi milyar insan yaşıyor ve bunlar et yiyorlar. Hangi hayvanın etinin yenildiğini hangisinin yenilmediğini bilmeleri gerekir.

Tamam, bunun hem hayvanların daha az kesilmesine (evcil olmayan hayvanların daha az yenmesine) neden olarak belki faydası var ama biz istiyoruz ki madem ne yapsak hayvanlar kesilip yenecek bilerek yenilsin ya da yenilmesin. Müslüman eti yenilmeyen hayvan olarak sadece domuzu biliyor. Kulaktan dolma bir şeyler duymamış olsa diğer tüm hayvanları yiyecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..