- Kategori
- Türk Mutfağı
Etimek tatlısı
Etimek tatlısı
MALZEMELER:
Oniki tane tuzsuz etimek
Üzerine şerbeti için:
şeker 1,5 su bardağı
su 2 su bardağı
Muhallebisi için:
2 yemek kaşığı kadar mısır nişastası
6 yemek kaşığı kadar şeker
1 yemek kaşığı kadar tereyağ
6 yemek kaşığı kadar un
1 litre kadar süt
Üzerindeki için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı kadar süt (200ml)
Ceviz veya Antep fıstığı
İki su bardağı kadar sıcak su ile 1,5 su bardağı kadar şekeri küçük bir tencere bulup içinde kaynatalım. Kaynamaya çıktıktan 5-6 dakika sonra altını kapatalım. Şerbeti 10 dakika kadar bekletelim
Şayet şerbeti karamelize edilmiş isterseniz ilk önce şekeri tencerede kavurun üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Unutmadan da da genişçe bir borcama oniki tane etimeği güzelce sıralayalım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökelim. Etimekler ıslanırken vakit kaybetmeden muhallebiyi hazırlamaya başladım.
1 lt sütün içine vanilya ve tereyağ dışındaç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladık. Kaynamaya çıktıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave edelim 2-3 dakika kadar daha karıştıralım ve ocağı kapatalım. Muhallebimiz 5 dakka kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltelim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuttuğumuz tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürelim. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldıralım.
Bitti hemen yiyelim mi? Hayır. Bu tatlıyı 24 saat buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…