Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Etimek tatlısı

Etimek tatlısı
 

etimek tatlısı


En çok sevilen tarifler arasında yer alan etimek tatlısı tarifini birde bizim yaptığımız şekilde deneyin .

Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek

2 su bardağı şeker

2 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için

1 lt süt

4 yemek kaşığı tepeleme un

6 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta

1 paket vanilya


Yapılışı

Bu tatlıyı mutlaka not edin derim. Emin olun herkesin favorisi olacak cinsten. Yaptığınız gün buzdolabında dinlendirip ertesi gün tüketirseniz şerbeti, şekeri, şekli şemali iyice oturacağından çok daha lezzetli olacaktır.

Etimekleri tek kat  yan yana dizeceğiniz bir borcam ya da tepsi, tatlınız için ilk gereken şey. Daha sonra tek sıra halinde etimekleri dizin. Şekeri bir tencereye koyup, eriyip, karamelize olması için karıştırın. Şeker eridiğinde, (şekeri çok yakmayın bu etimeklerinize acı bir tat verir) 2 su bardağı sıcak suyu çok dikkatli olarak tencereye ilave edin. Bu aşamada çok dikkatli olmanızı öneririm. Çünkü su ile şeker buluştuğunda volkan misali bir kaynama oluyor. :)

Telaş yok eriyen şeker, suyu ilave edince yine topaklanıyor ancak siz karıştırmaya devam edin, yeniden eriyecektir. Bu şerbeti etimeklerin üzerine dökün. Bırakın o bir tarafta dinlensin. Biz muhallebisini yapalım.

Derin bir tencereye vanilya dışında ki diğer malzemeleri koyup, iyice karıştırın. Daha sonra tencerenizi ateşe oturtup sürekli karıştırın. Topak olmadan muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyanızı ilave edin ve ocağı söndürün. Muhallebiyi 5 dakika kadar mikserleyin. Bu nefis muhallebiyi de, etimeklerin üzerlerine dökün. Oda ısısına geldiğinde, buzdolabında bir gece dinlendirip soğutun. Servis öncesi üzerini hindistan cevizi ve toz fıstık ile süsleyip servis edin.

 

Afiyet olsun.

 

Etimek Tatlısı

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/etimek-tatlisi/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..