Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

21 Ekim '08

 
Kategori
Dünya
 

Etiyopya Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda Türkiye'de(!)

Etiyopya Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda Türkiye'de(!)
 

Etiyopya Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda Türkiye'de


Konuk Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda İstanbul'u ve Büyükçekmece’yi gezdi…

Etiyopya’nın Oromia Eyaleti Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda ve Türkiye Büyükelçisi Mulatu Teshome Büyükçekmece’ye ziyarette bulundular.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün karşıladığı Etiyopya heyeti ziyaret sırasında Büyükçekmece’yi gezme fırsatı da buldular.

Türkiye’ye sanayi alanında ziyaretlerde bulunmak için gelen Etiyopya Oromia Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda ve beraberinde ki heyet ziyaretlerinin ilk etabında İkitelli'de bulunan sanayi bölgelerini gezdiler.

Etiyop’ya nın Burayo şehri ile Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehri olmasından dolayı Büyükçekmece’yi de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gemeda Büyükçekmece hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Heyeti makamında ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün heyete Türkiye, İstanbul ve Büyükçekmece hakkında geniş bir brifing verdi.

Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten Etiyopya Oromia Eyaleti Cumhurbaşkanı Abadula Gemeda “ Türk insanının misafirperverliğini duymuştuk. Ancak buraya gelince bunu kendi gözlerimizle gördük. Bize gösterilen ilgi gerçekten çok güzel. Büyükçekmece’nin kardeş şehirlerinden biri olan Etiyopya’nın Burayo şehrinden Büyükçekmece ile ilgili bir çok bilgiler almıştık. Güzel bir şehir olduğunu gezip görme imkanı bulduğum için çok mutluyum” dedi.

Etiyopyalı misafirlerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “ Geçtiğimiz aylarda Etiyopya’nın Burayo şehri ile kardeş olduk. Şimdi yine kardeş ülkemizin Cumhurbaşkanı’nı ağırlamak bizim için gurur verici. Yıllardır çeşitli nedenlerden dolayı ülkemize dünyanın bir çok ülkesinden konuklar geliyor. Her birine burada Büyükçekmece ve İstanbul’u tanıtıyoruz. Onlar buradan ülkelerine dönünce ülkemizin birer fahri elçisi oluyorlar. Bugün de Etiyopya’nın Oromia Cumhurbaşkanı konuğumuz oldu. Artık o da bir Büyükçekmeceli olarak, gittiği her ülkede eminim bizleri en iyi şekilde anlatacaktır” şeklinde konuştu.

70 Milyon nüfuslu, Etiyopya’nın Oromia Eyaleti Cumhurbaşkanı ve beraberinde ki heyete Büyükçekmece’yi Başkan Akgün gezdirdi. Sahil kordonboyunda tren ile yapılan gezinin ardından Akgün Etiyopya heyeti onuruna Albatros Restaurant’ta akşam yemeği verdi.

Kaynak ve fotoğraf:
Gözlemlerim ve Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından, bizzat tarafıma aktarılan bilgilerden oluşuyor.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..