Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

04 Nisan '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Etiyopya'dan Büyükçekmece'ye

Etiyopya'dan Büyükçekmece'ye
 

Etiyopya'dan Büyükçekmece'ye 12. Kardeş Şehir


''12. Kardeş Şehrimiz Burayo'' Etiyopya'ya Selam...

Büyükçekmece kültürlerin ve kardeşliğin başkenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye’nin en saygın ve en önemli kültür ve sanat festivaline sahip olan Büyükçekmece’ye kardeş şehircilik konusunda yurtdışından hızla talepler gelmeğe devam ediyor.

Önceki gün Etiyopya’nın Burayo Belediye Başkanı Daba Debela ve beraberindeki heyeti ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Bizim kardeş şehirciliğimiz öyle kağıt üzerinde kalan cinslerden değil. Belediyeler arasında başlayan bu kardeşlik eğitim kültür ve ticaret alanında kendisini mutlaka gösterir ” dedi.

Almanya’nın Gelsenkirchen şehri ile olan kardeş şehirciliği konuk heyete anlatan Başkan Akgün;“Bizim onlarla olan kardeşliğimiz önce belediyelerimiz arasında başladı.

Ardından okullarımızı kardeş okul haline getirdik. Daha sonra biz sıhhi tesisat ve elektrik ustalarımızı bilgi ve tecrübelerini artırmak üzere Almanya ‘ya gönderirken onlarda bize fırıncı ustalarını kaliteyi artırmak üzere gönderdiler” şeklinde konuştu.

İlçeye gelmeden önce Büyükçekmece’yi Kültür ve Sanat Festivali’nden tanıdığını dile getiren Etiyopya Burayo Belediye Başkanı Daba Debela da ziyaretten çok büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Konuk belediye Başkanı; “ İki ülke arasında ki dostluk köprüsü iki şehir sayesinde daha da pekişeceğine inanıyorum. Girişken ve bilgili tutumunuz sayesinde Almanlarla olan diyaloglarınızın bizimle aynı ölçülerde devam etmesini temenni ederiz.”

Başkan Akgün, konuk heyete ilçeyi bizzat kendisi gezdirerek, Büyükçekmece’nin tarihi ve tabi güzelliği hakkında bilgi verdi.

Burayo’nun da katılmasıyla kardeş şehir sayısı 12’ye çıkan Büyükçekmece’nin diğer kardeş şehirleri şunlar: Gelsenkirchen Almanya, Gorna Oryahovitsa Bulgaristan, İskele K.K.T.C., Değirmenlik K.K.T.C, Pavel Banya Bulgaristan, Ramat Gam / Tel Aviv İsrail, Çayır / Üsküp Makedonya, Lapta Kıbrıs, Mamuşa Kosova, Vlora Arnavutluk ve Stockholm İsveç…

Melekler yüreğinden öpsün Etiyopya :)

Kaynak: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma iletilen bilgilerdir..

Sabiha Rana

Büyükçekmece'nin Yat Limanı Projesi hayata geçiyor: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101642

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..