Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Etkilemek ve etkilenmek

Dün gece bir okuyucumdan gelen mail üzerine bugünkü yazım şekillendi. Mailde özetle, bir bayandan hoşlandığını ancak klasik konuşmalardan öteye gidemediğini, onu etkilemek için neler yapabileceğini, neler konuşması gerektiğini soruyordu.

Özellikle şu çok iyi bilinmelidir. Kişi samimi olmadığı müddetçe ağzı ile kuş tutsa kendini benimsetip, kabul ettiremez. İkili ilişkilerde kişilerin ortak özelliklerinin olması, kafa yapısının uyuşması çok önemlidir. Siz ak derken, O kara diyorsa ve birbirinizin düşüncelerini kabul ettirilme noktasına gidiliyorsa, burada bir problem ortaya çıkar. Hiç kimse bir başkası için değişmez ya da değişmesi beklenilemez. Bazı davranışlar esnekleşebilir ancak kişilikle alakalı duruşlar sabittir. Kişileri olduğu gibi kabul edemiyorsanız, sürekli bir huzursuzluk noktası var olacaktır.

Doğal Olun!

Doğallık ve samimiyet, ilişkilerin en can alıcı noktasıdır. Bir kişiye kendinizi beğendirmek için, yapmacık davranışlarda bulunursanız, bu elbise size bir beden büyük geleceği için, içinde kaybolup gidersiniz bununla birlikte çok komik duruma düşersiniz. Doğallığınız, yerinde esprileriniz, kendiniz olmanız, her şeyden çok önemlidir. Karşınızdaki insanı kendinizi beğendirmeye çalışmak; onun her istediğine tamam demek değildir.Çünkü sizin de bir kişiliğiniz vardır.Hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız konularda net olmanız, sonrasında çıkacak problemlere önlem olacaktır.

Ortak noktalarda buluşmak!

Karşınızdaki insanı iyi tanımak bu noktada çok önemlidir. Nelerden hoşlandığı, ilgi alanları, sevdiği müzikler, izlediği filmler ve ya hobileri onu daha iyi anlamanıza vesile olacaktır. Bu ilgi alanlarından biri ya da birkaçı sizin de ilgi alanlarınıza giriyorsa çok şanlısınız. Çünkü birlikte zevk alarak vakit geçirebileceğiniz ortamlar kendiliğinden oluşacaktır. Bir resim sergisi, sinema keyfi, konser biletleri, sizi bir araya getirecektir. Bu konular üzerinde konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak paylaştığınız anları özel kılacaktır. İşin püf noktası, onu en iyi şekilde tanımaktır. Karşınızdaki insanın anlattıklarından ise bu konu hakkında küçük ipuçları yakalayabilirsiniz.

Bakımlı Olmak;

Hanımların bir erkekte önem verdiği en önemli şeylerden biri de kişisel bakımıdır. Ter kokusu, dağınık saçlar, uyumsuz kıyafet tercihleri, sarı dişler, bakımsız tırnaklar kadınların en nefret ettiği şeylerdir. Kişisel bakım, hem sağlık için hem de bir kadını etkilemek için önemlidir.

Güven Duygusu!

İkili ilişkilerde önemli noktalardan biri de güven duygusudur. Öncelikle ona güven vermelisiniz. Söyleyeceğiniz en küçük yalan, bütün doğruları bir kalemde silmeye yetebilir. Çünkü güven zedelenir. Her seferinde acabalar kafada soru işareti oluşturur. Her şeyden önce onun en iyi dostu olabilmeyi öğrenmelisiniz. En mutlu anlarında ya da tersi durumlarında aklına gelen ilk kişi olabiliyorsanız, siz doğru yoldasınız.

Mesafeyi korumak!

Birçok kişi, hoşlandığı kadın ya da erkeği sevgili gözüyle bakar. Hâlbuki sevgi için önce saygı gerekir. Konuşmalarınız ve davranışlarınızdaki aşırı samimiyet sizi itici kılar. Kişi, nerede, ne zaman ve nasıl konuşacağını iyi bilmeli, seviyesiz espri ve davranışlardan kaçınmalıdır. Sürekli aramak, mesaj atmak yeni tanıdığınız bir insanı bunaltır. Sevginizi ve onu ne kadar düşündüğünüzü ona hazırlayacağınız küçük sürprizler ile pekiştirebilirsiniz. Şımarmak ve şımartılmak, kadınların ruhlarında vardır. Kadın ruhundan anlamak ise bu şımarık küçük kızı keşfedip, sevmek ve değer vermekten geçer.

 Her kadın ilgi bekler, sevildiğini duymak ister ancak bu ilgi ve sevgi arkadaşlığınızın derecesine göre şekillenir.

Kadınlar akıllıdır!

Kadınlar, karşısındaki kişinin duygusunu analiz edebilir. Kendisine ilgi duyup duymadığını anlayabilir. Sizin ilginize rağmen o size arkadaşlıktan öte bir duygu beslemiyorsa bunu da size hissettirir. Bunu anlamamak için ısrar etmek tatsız durumlara sebep olabilir.

Ciddiyet!

Evlilik ile ilgili bir düşünceniz yoksa kimsenin duygularıyla oynamayın. Çünkü her kadın, huzurlu bir yuva, anlayışlı bir eş ister. Kendi ne kadar güçlü olsa da, yanında desteğini her daim bulabileceği bir erkek ister. Kişi sizin bu ciddiyet ve sorumluluğu kaldırabilecek yapıda olup olmadığınızı da test edeceği için her duruma hazırlıklı olmalısınız.

Son olarak, sevdiğiniz insana sabah atacağınız güzel bir günaydın mesajı, bir adet gül, hoş sözlerle hazırlanmış küçük notlarla karşılaşacağı anlar, anlamlı bir dörtlük, güzel bir resim, manevi değeri ağır olan hediyeler, çok beğendiği bir eşya onu mutlu etmeye yetecektir.

Güzel günler elbette emek ister. Mutlu ve güzel günlere..

E_MAİL: nuran_cal@hotmail.com

WEB: www.nurancal.com

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..