Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '22

 
Kategori
Siyaset
 

ETKİN AZINLIK

EDİLGEN  ÇOĞUNLUK

"nsanlardaki" diyor Goebels; "beyin tembelliğini gördükçe, her istediğimizi yapabileceğimizi anladık". Ne yapabilirdi tembel beyin yaşam sınavında? Okulda yaptığını!.. Kopye çekecek...  Kopye çekerek; duygu gelgitlerinden, düşünce acabalarından, davranış tereddütlerinden; doğruyu bildiğine inandığı kişilerden kopye çekerek kurtulacak.

İnanmak; inandığı kişinin gözüyle görmek, kulağıyla işitmek, yap dediğini gözü kapalı yapmaktır. Yeterki tembel yorulmasın. Goebels varsın ne istiyorsa yapsın umurunda mı tembelin?!

Pareto İlkesine göre; "Sonuçların %80', nedenlerin %20'sinden kaynaklanır". Şirketlerin cirosunun %80', müşterilerin %20'si tarafından sağlanır. %20 Etkin Azınlık, %80 Edilgen Çoğunluktur. Bir grupta %80 etkinliği, o grubun %20'si oluşturur. Oy kullanan seçmenlerin %20'si etkin azınlık, %80'i edilgen çoğunluktur. Halkı yönlendiren kanaat önderleri etkin azınlık, halk onlardan etkilenen edilgen çoğunluktur.

Etkin azınlık, edilgen çoğunluktan sorumlu aydındır, zengindir, aydın ya da zengin olmasa da karizmasıyla halkı etkileyen kişilerden oluşur..  Eğer bu kişiler sorumluluklarının bilincinde değillerse, vay o toplumların haline!..

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..