Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Etkin baro saygın avukat

Etkin baro saygın avukat
 

Çağdaş medeniyet seviyesini yakalamış Türkiye var mı peki karşımızda?
Hadi soruyu biraz daha zorlaştırayım.

-

—12 Eylülden sonra karşımızdaki Türkiye? Diyelim.
Hele hele…
Parlamenter demokrasilerin olmazsa olmaz koşulu olan kuvvetler ayrılığı Türkiye’de son noktayı ...

—Kem küm

—Hık mık…

Ne oldu dilinizi mi yuttunuz?

***

Hadi biraz nefes aldırayım size. Terden sırıl sıklam oldunuz.
Soru dağ kadar ağır zira.

***

Sade vatandaş sorusu sorayım bari.
—Pek alıştın soru sormaya sen de Nefise.
—Evvettt…

***

Sulandırmayalım yazıyı, ciddiyet lütfennn.

***

Sade vatandaş hakkını hukuk önünde hukukçu vasıtasıyla savunur ve arar.

Doğru mu?

—Evet.

—Güzel.

Avukatlık mesleği, bazı kesimlerin göstermeye çalıştığı şekliyle !gereksiz sıradan bir meslek ve kurum olarak gösterilmek ve de önemsiz etkisizleştiğini-saygınlığını yitirdiğini, gereksiz sıradan bir meslek ve kurum olarak gösterilmek ve de önemsiz bir duruma getirilmek istendiğinin hepimiz farkındayız. ‘’etkisizleştiğini-saygınlığını yitirdiğini, gereksiz sıradan bir meslek ve kurum olarak gösterilmek ve de önemsiz bir duruma getirilmek istendiğinin hepimiz farkındayız.

Gereksiz sıradan bir meslek ve kurum olarak gösterilmek ve de önemsiz etkisiz, -saygınlığını yitirmiş, gereksiz, önemsiz sıradan bir meslek ve kurum’’ değil yani.

—Yani…


Ayrıca da Baro var değil mi efendim?
Avukatların mesleki ve kişisel onur ve değerlerini koruması için Baro…
Mersin baro seçimlerine hazırlanıyor.
Hazırlanma ne kelime kapıyı çaldı bile.

Biz sade vatandaşı da ilgilendirmeli ayrıca bu seçim abi.

Avukatlar sorunlarını savunacak mercii ciddi !( Baroyu birtakım yetkiler elde etmek için, isim yapmak, güç, çevre kazanmak için kulanmayan; tüm meslektaşlarına eşit mesafede olan; Baroya ve avukatlarına gereken değeri, vererek hak etiği saygınlığı kazandıracak, kente de fayda sağlayacakçevre, sağlık, kültür, sanat vb... tüm konularda etkin olacak, . hiçbir partinin ön ya da arka bahçesi olmayacak anlayışına sahip, toplumsal entegrasyonu sağlamak adına etkinleşecek ve toplumsal tabakalaşmanın önüne geçilmesi için özveriyle mücadele edecek olan başkan ve yönetim kurulu), baroyu birtakım yetkiler elde etmek için, isim yapmak veya güç ve çevre kazanmak için kulanmayacak; tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede olan baroyu birtakım yetkiler elde etmek için, isim yapmak veya güç ve çevre kazanmak için kulanmayacak; tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede olan anlamda oluşturduğunda verdikleri hizmette rahat bir nefes alır.

‘’Vatandaş aslında rahatlar.’’
Biz sade vatandaşı da ilgilendirmeli dedim ya,
Eee…
Yakında da kentimizin Baro seçimleri var.
Aday vaatlerine baktım şöyööööyle bir dostlar.

(Türkçeyi katlediyorsun Nefiseeee?)
Seçim ne için olursa olsun, vaatlerin, sözde kaldığı seçimden sonra unutulduğu çokkkk görülen bir şey malumunuz.
Ciddi! Anlamda dedik ya abi…

***

Vaatten çok gerçekleşebilecek proje gibi görünen, Avukat Alpay Antmen’inki gibi geldi.
Paylaşayım mı sizle dostlar?
Sanki ‘’hayır deseniz paylaşmayacağım.
Ay! Bana bu bir şey hatırlattı ya… Dur şimdi karıştırma…

***

Antmen diyor ki;
· Cumhuriyetimizin temel kazanımları olan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerinin korunması ve bu ilkelere karşı yapılacak girişimlere gerekli tepkileri göstermek; özellikle avukat hakları ve insan hakları ihlallerinde derhal, gerekli ve yeterli her tür tepkinin gösterilmesi ve bunun takipçisi olunması için adayım.
· Mersin Barosu avukatları nitelikli hukukçulardır. Mersin Barosu stajyerleri en iyi şekilde mesleğe hazırlanacak; staj eğitim programları bıktırıcı olmak yerine çekici hale getirilecek; stajyerler seminer ve panellere zorla değil severek katılacaklar ; staj eğitim merkezi lise gibi değil akademi gibi olacaktır...

· Tedaş, Telekom, SGK, Meski vb. kurumların dava ve takiplerinin Baroda toplanıp, Baro kanalı ile adil bir şekilde dağıtımını güvence altına alacak bir yasa değişikliğinin yapılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak aynı zamanda avukatların çoğunun ekonomik durumları düzeltmelerine katkı yapmak anlamına gelecektir. Mersin Barosu bu konuda yoğun çaba gösterecektir.

· Yasa gereği avukatlık hizmetinden yararlanma zorunluluğu bulunan anonim şirket ve kooperatiflerin bu zorunluluğa uyup uymadığının, yasada belirtilen ücreti avukata verip vermediğinin etkin bir şekilde denetlenmesi Baro tarafından sağlanmalıdır

· Şeffaf bir Baro yönetimi anlayışı ile meslektaşlarımızın alınan kararlar ve yapılan harcamalar konusunda bilgi sahibi olması ve bu konular üzerinde öneriler sunması için gerekli mekanizmalar kurulacaktır. Bu bağlamda, Mersin Barosu’nun mali ve idari şeffaflığı mutlaka sağlanacaktır.

· Temsil ve ağırlama giderleri minimuma indirilecek; etkin ekonomik önlemlerle Baro kaynakları Avukatların eşitçe yararlanmasına sunulacaktır.

· Mutlaka Mersin Avukat evi inşa edilecektir.

· Avukatların ekonomik sorunlarının çözülmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

· Baro bünyesindeki komisyonlar aktif ve etkin hale getirilecek; İnsan Hakları , Çocuk Hakları , Kadın Hakları ve en önemlisi Avukat Hakları kesintisiz hizmet veren Merkezler olarak çalışacaktır. Baro Komisyonlarında atama yerine demokratik seçim usulü benimsenecektir.

· Seçildiğimiz takdirde çağdaş yönetim anlayışının olmazsa olmaz koşulu olan katılımcılık ilkesinin Baroda kalıcı kurumlar aracılığıyla tesisi, sorunların birlikte çözümüne katkı sağlayacaktır. Başkan ve yönetim kurulunun seçimden seçime denetlenmesinin yerine herkesin katılıp düşüncelerini özgürce ifade edebileceği, Baro’nun hep birlikte ve danışarak yönetileceği ortak akıl meclisi periyodik olarak toplanacaktır.

· Ülkemizdeki mevcut siyasi kutuplaşmanın avukatlara da yansıması meslektaşlar arasındaki iletişimsizliği, sevgi ve saygı yoksunluğunu beraberinde getirmektedir. Baro bu olumsuzluğu uzlaşı ve birlikte yaşama kültürü anlayışı ile aşmaya çabalayacaktır.



· Ben ve arkadaşlarım kişisel ve toplumsal sorumluluk taşıyan , insan haklarına duyarlı, yaşadığı Kente karşı sorumluluk duyan, çevre bilincine sahip Avukatlar olarak mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet için Baro Yönetimine talibiz.

‘’Etkin Baro Saygın Avukat icin adayız.’’



***

Dahası da varda sizi daha fazla meşgul etmemek adına kısa kesiyorum dostlar… Tabi ben sade vatandaş gözüyle yorumladım.
Meslektaşları …

***

Sade vatandaş daha objektif olur konuya diye de not düşeyim bari…

***


Alpay Antmen’in seçim projeleri kazanırsa sonrası rafa kalkmaz.
Aslında kalkacağını da sanmıyorum. Zira öylesine çarpıcı cümleleri var ki…

Samimiyet içeriyor. Mücadele ruhu içeriyor ve meslektaşlarının sorunlarını çözme, onurlarını koruma azmi içeriyor. (‘’Etkin Baro Saygın Avukat icin adayız.’’)
‘’Bu günkü sahip olduklarımız dün hayaldi... Baro için en iyiyi hayal edin seçildiğimizde beraber bunları gerçekleştirelim...’’

 
Toplam blog
: 334
: 456
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

Yaşama değer veren bakış açısıyla biraz antika sayılabilecek düşüncelere sahip bir insanım. Geçmişte..