- Kategori
- Yemek - Mutfak
Etli amigos
AMİGOS BÖREK
Meksika usulü etli pide ile kendinize haftasonu ziyafeti çekmek isterseniz buyurun.
ETLİ AMİGOS
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 adet margarin
½ kg. Dana kaburgadan çok ince kesilmiş kuşbaşı et
4 adet kuru soğan ( yemeklikince kıyılacak)
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeterince tuz
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta akı
HAZIRLANMASI
Margarin ile unu karıştırma kabında iyice yedirelim ve azar - azar su ilave ederek katı bir hamur yapalım ve streçe sararak 1 gün dolapta bekletelim.
Sıvı yağda soğanı iyice kavurup, eti ilave ederek kavuralım. Baharatları ilave edip soğumaya bırakalım. Soğuyunca maydanozu ekleyip harmanlayalım.
Hamurumuzu eşit 6 bezeye ayıralım ve tezgaha un serperek merdane ile yarım santim inceliğinde açalım. Ortasına harcımızdan koyup iki tarafını ortasında birleştirecek şekilde katlayarak kapatalım ve enlemesine iki derin çizik atalım.(Dilerseniz çeşitli sebzelerle zenginleştirebilirsiniz)
Üzerine yumurta akı sürüp 180 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirelim.
Buz gibi soğuk ayranla ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.