Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Etli Bezelye yemeği

Etli Bezelye yemeği
 

 Etli Bezelye Yemeği Tarifin Malzemeleri:

yarım kilogram bezelye
2-3 tane patates
1 adet havuç
250 gr kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
3 çorba kasığı sıvı yağ
2 çorba kasığı domates salçası
tuz
1 tatlı kasığı kırmızı toz biber

 Tarifi’nin Yapılışı

Soğan soyulup, yemeklik doğranır. Sıvı yağ tencereye alınıp soğanlar kavrulur. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış dana eti eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ardından soyulup küp küp doğranmış patatesleri ve havucu tencere ekleyin. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Bezelyeleri ilave edin. Son olarak 2 su bardağı kadar sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25 dk pişirin. Patateslerin piştiğini çatalla kontrol edip altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun…

http://pratikevyemektarifleri.com/etli-bezelye-yemegi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..