Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması
 

Merhaba,
 
Ben her zaman dolmalık biber  alırken mini minilerini seçerim. 
Tabakta da 3-4 adeti gayet zarif durur. Fakat son zamanlarda koca koca, renk renk  biberler türedi.
 Sarısı, portakal turuncusu, kırmızısı adeta imitasyon gibi :) Şimdi makul boyda olanları da var.
 Ben de akıma uyup çok renkli dolmalar yaptım.  Hatta laf aramızda  taraftar dolması bile yapılıyor.:)
 Yalnız kabukları kalın olduğu için  pişme süresi  yeşil biberden biraz uzun tutulmalı.
 Biz şimdi klasik, tarafsız, bilinen etli biber dolmamızı yapalım.:)
 
MALZEMELER:
 
Dolmalık Biber
 
Orta Yağlı Kıyma
 
Pirinç
 
Soğan
 
Domates
 
Salça
 
Maydanoz
 
Karabiber, Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
 
Tarif: 12-13 adet  dolmalık biber yıkanır, üst saplarından ayrılır, içinin çekirdekleri çıkartılır.
 Bir kabın içinde  yarım kg. orta yağlı kıyma, 1 büyük soğan, 2 domates renderelir. 
 1 fincan pirinç, biraz tuz ve karabiber, doğranmış maydanoz eklenir.  Ayrıca yağ koymuyorum çünkü kıymanın yağı yeterli geliyor. Kıymalı malzeme  karıştırıp biberlere doldurulur. Üst kısmında hem domates dilimini yerleştirmek, hem de pirinçlerin şişmesini sağlayacak bir boşluk bırakmak gerekir. Biberlerin hepsini doldurup tepelerine domates dilimlerini de  yerleştirdikten sonra düdüklü tencereye yerleştirilir. Bir bardak suda 1 kaşık salça karıştırılıp üzerine dökülür. Sonra dolmaların  yarısını geçecek kadar  su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika sonra indirilir. Yoğurtla servis edilir.
 
Afiyet olsun.
 
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme