- Kategori
- Yemek - Mutfak
ETLİ KAVURMA PATATES ÇORBASI
ETLİ PATATES ÇORBASI
TAVUK ETLİ PATATES ÇORBASI MALZEMELER 3 adet orta boy patates( temizlenip rendelenecek) 1 küçük boy kuru soğan( ince kıyılacak) 1 diş sarımsak( dövülecek) 2 adet tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı soya sosu 1 su bardağı krema 1 yemek kaşığı sıvı yağ Bir kaç sap kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber HAZIRLANMASI Tavuk etlerini orta boy bir tencerede 3 litre su ile haşlayıp, ister tiftikleyerek, ister minik parçalar halinde doğrayalım. Tavada sıvı yağında soğanları renkleri dönene kadar kavuralım. Sarımsak ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek renkleri kahverengiye dönene kadar iyice kavuralım. Tuz, karabiber ve kremayı ilave ederek iki dakika daha sote edip, tavuk suyuna boşaltıp el blendırı ile çırpalım. Kıyılmış tavuk etlerini ilave ederek bir taşım kaynatalım ve maydanozu ilave ederek karıştırıp servis yapalım. Not: Dilerseniz tavuk eti yerine dana ya da kuzu eti de kullanabilirsiniz.( bu taktirde krema kullanmayınız) Afiyet olsun.