Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Etli lahana sarması

Etli lahana sarması
 

Lahana sarmasının yapımı biraz meşakkatlidir zira lahanaları haşlamak biraz insanı uğraştırır ama etli lahana sarması çok sevilen yemeklerden biridir, zeytinyağlı lahana sarması da çerez gibi yenilir. Ara sıra yapmak lazım ki lahananın yararlarından faydalanalım.

Malzemeler:

1 adet orta boy lahana

2,5 su bardağı baldo pirinç

300 gram kıyma

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım yemek kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı tuz

4 adet orta boy kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı karabiber

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Lahanalar iyice yıkandıktan sonra yaprakları kaynar suda haşlanır, haşlanan yapraklar ılıdıktan sonra yaprakların üzerindeki kalın damarları kesilir.

Soğanlar rendelenir veya ufak ufak doğranır. Pirinçler yıkandıktan sonra büyükçe bir kabın içine konur ve kıyma dahil tüm malzemeler ilave edilir.  Malzemeler bir kaşıkla iyice harmanlanır.  3 su bardağı su ilave edilerek pişirilir. Pirinçler tam olarak pişmemiş olmalı. Pirinçler ılıdıktan sonra lahanaların geniş kısmına biraz koyulur ve lahanalar sarılarak büyük bir tencereye dizilir.

Tencereye dizilen sarmaların üstünü geçmeyecek şekilde sıcak su dökülür ve sarmaların üzerine porselen bir tabak konulurak tencerenin kapağı kapatılır. Tenceredeki su kaynayınca ocak kısık ateşe getirilir ve tencerenin suyu azalınca ve lahanalar pişmediyse azar azar sıcak su dökülür, pişme süresi pirincin cinsine bağlıdır.

Yemek piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan yemek bir müddet dinlendirilir daha sonra fazla soğumadan yoğurt eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..