Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Etli nohut yemeği

Etli nohut yemeği
 

Etli nohut yemeğini baş tacı edip soğuk kış günlerinde bol bol tüketmeliyiz. Bol miktarda lif içeriği olan nohut sinir sistemine de çok iyi gelir. Nohut yemeği protein ve E vitamini yönünden zengin olup, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve mineraller(magnezyum, fosfor, kalsiyum, demir, çinko) ihtiva eder. Şu an benim vereceğim tarif altı kişiye yeter.

Malzemeler:

500 gram kuş başı et(300 gram da olabilir.)

3 orta boy su bardağı nohut

1 çay tabağı kurutulmuş domates

2 tane büyük boy kuru soğan

1 çorba kaşığı acı biber salçası, yarım çorba kaşığı domates salçası

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu, 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı kekik ve nane

Yarım çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı:

Önce nohutlar soğuk suyla yıkandıktan sonra bir tencereye koyulur ve üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülür.

Yarım saat bekleyen nohutlar, suyu süzüldükten sonra tekrar üzerine ikinci kez kaynar su dökülür. Su, nohutların iki parmak üzerinde olsun. Bu suyu artık dökmeyeceğiz ve nohudu pişirirken kullanacağız.

Bir tavanın dibin kaplayacak bir şekilde yağ koyarız ve yağ ısınınca kuş başı etleri koyarız ve kavurmaya başlarız. Etleri kavururken üzerine bir tutam tuz serperiz ve kavurma işlemine devam ederiz.

Nohutlar üç saat bekledikten sonra, tencerenin içine salçayı, kurutulmuş domatesleri, rendelenmiş veya küçük doğranmış soğanları, yağı, baharatları ve eti koyarız.

Nohut ne kadar ıslatsanız da geç pişen bir besin olduğu için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim. 

Düdüklü tencerenin kapağını kapatırız ve buhar çıktıktan sonra ocağın altını kısarak otuz beş dakika pişiririz. Siz yine de kendi düdüklü tencerenizin ayarına göre pişirin.

Afiyet olsun. Sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..