Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Etli yaprak sarma

Etli yaprak sarma
 

etli-yaprak-sarma


Yaprak sarma nasıl sarılır tarifimden sonra sıra geldi etli yaprak sarmaya. Hazırlaması o kadar da zor olmayan bu leziz yemeği sizlere sunuyorum.

Malzemeler

    1/2 kg. asma yaprağı 300 gr. dana kıyması su bardağı pirinç 2 orta boy soğan 1/2 çay bardağı doğranmış maydanoz 1/2 çay bardağı doğranmış taze nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı biber salçası 3 diş sarımsak 1 kalın dilim domates
    http://geldeyeme.blogspot.com/2009/08/etli-yaprak-sarma.html
    1 çay bardağı sıvıyağ Kaynamış su Tuz


    Yapılışı <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5376235819607320546" alt="" src="http://1.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Spw5_lBs5-I/AAAAAAAAAzw/-TcmoEpp-MM/s200/etli-yaprak-sarma.jpg" border="0">
    Soğanları 2 dk. yağda kavurup, kıymayı ilave edip 5 dk. pişirin. Yıkanmış pirinçleri, maydanozu, nane, karabiber, pulbiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Haşlanmış yaprakları serin ve yaprak nasıl sarılır tarifimdeki gibi sarın ve tencereye dizin. Üzerine domatesi ve sarımsakları dizip sulandırdığınız salça ve kaynamış suyu sarmaların üzerini 1 parmak geçecek kadar ilave edin. Sarmaların dağılmaması için tencere içine ısıya dayanıklı tabağı ters kapatıp, ağzı kapalı şekilde kısık ateşte 15-20 dk. pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

    Hala mı Sorularınız Var? Yok, Benim Çilem Bitmez

    Sarmaların dağılmaması için tencereye dizerken, yaprak uçları altta kalsın.
    Önce dikine, sonra ters dizin.
    Sarmaları sararken gevşek sarmayın. Dağılır. Piştikten sonra kapağını açmadan 20 dk. hem sarmaları hemde kendinizi dinlendirin. İç malzeme artarsa, ne bileyim biber ya da domatesin içine doldurun, ziyan etmeyin. Kimisi kıymayı çiğden hazırlıyor. Asla tavsiye etmem. Sarmanın pişme süresi, eğer yaprak tam kıvamında haşlanmış ise pilavın pişme süresi kadardır. Eğer ilk denemede yapraklar pişmemiş, içi çamur gibi olmuşsa yaprağınız ya az haşlanmış ya da kart yapraktır. Eğer bu tarife harfiyen uyarsanız kesinlikle mükemmel bir sarma elde edersiniz. Kesinlikle şimdi çok bilmişlerin yorumları gelecektir. Gelsin bakalım!
 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..