Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Etnik gruplar kovulmuş olsalardı

Etnik gruplar kovulmuş olsalardı
 

Rusyadan kovulan Çerkezlerin yüzbinlercesi kardenizde ve yolda öldü


Bu günlerde Tayyip Erdoğan medyada yüksek sesle haykırıyor. Tarih boyunca bizim etnik grupları ülkemizden kovduğumuzu, faşistlik yaptığımızı ilan ediyor. Halbuki, Rusların karadeniz sahillerini ruslaştırmak için kovduğu, Çerkezler başta birçok etnik grubu, Sırpların, Bulgarların, İspanyoların ve diğerlerinin kovduğu ispanyol yahudilerinden polanyalı mültecilere kadar kucak açmış bir halkız. Bu tür demeçler Çerkezler, Boşnaklar, Çecenler, Zazalar, Uygurlar, Afganlar, Türkmenler, Kürtler, Lazlarr ve diğer onlarca mazlum etnik gruplardan bir mozaik olan halkımıza ve tarihimize karşı yapılmış, yapılmakta olan bir iftiradır. Bu iftiralara karşı en güzel bir cevap aslında Anadolu ve Trakya halkının böyle onlarca, çok sayıda etnik gruplardan oluşan bir mozaikten oluşmuş olması. Eğer etnik gruplar iftirada söylendiği gibi ülkemizden kovulmuş olsaydı Anadolu ve Trakya böyle dolu dolu bir mozaik olmaz ıssız, seyrek nüfuslu bir ülke olurdu. İftiracılar halkımızdan özür dilemediği sürece halkımızın karşısına çıkmamalıdır, onları istismar ederek iftiralarla suçlamamalıdırlar. Diğer Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları gibi kendileri de ülkemizdeki mozaiklerin birisindendir. Etnik gruplar kovulmuş olsalardı ülkenin başbakanı olamazdı.

Etnik grupların ülkeden kovulmasına gösterilebilen tek örnek ermeni tehciridir ve o da Osmanlı sınırlarına göre yanlış yere örnek gösterilmektedir. Çünkü göçürüldükleri yer Osmanlı ülkesinin, göçürülme tarihihinde en güvenli bölgesi Suriyedir. Ruslarla savaş sırasında, Ermeniler rus ordusu ile birleşmiş ve doğuda çoğunluğu kürt halkımızı katletmiş olduğu halde, devletin o zamanki toprakları olan ve rus ordusundan uzak olan Suriye vilayetine yerleştirilmiştir. Yani ülke dışına kovulmamış ülkenin rus ordusundan uzak olan bir kısmına göçürülmüştür. Ülke içinde yerleştirilmiştir. Daha sonra ermeniler Suriyeyi işgal eden fransız ordusu ile birleşmiş, yine Osmanlıya karşı Fransız ordusu saflarında savaşmışlardır. Ülke dışına sürülmemişlerdir. Osmanlı ermenilerin düşmanlara yardım ettiği bu savaşlarda yenilip Suriyeyi kaybettiği için, suriyedeki ermeniler Suriye ile birlikte ülke dışında kalmışlardır. Fransızlar Suriyeden çekilirken, bir çoğu onlarla birlikte Fransaya gitmişler ve Fransadaki ermenileri oluşturmuşlarddır. Bir kısmı diğer ülkelere gitmişler bir kısmıda Suriye ve diğer Osmanlı eski coğrafyasında yaşamaya devam etmişlerdir.

Ermenilerin Van da başlattıkları ve doğu anadoluya yayılan katliamlarını Amerikalı yazarlardan da okuyabilirsiniz. Örneğin ulaşabileceginiz bir web sitesi şöyle “The Armenian Rebellion at Van (Utah Series in Turkish and Islamic Stud): Justin McCarthy: Books.
www.amazon.com/Armenian-Rebellion-Utah-Turkish-Islamic/” Tercümesi “Van’da Ermeni İsyanı”


Dr. Hamit Bozkurt

 
Toplam blog
: 54
: 1229
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

1950 yılında doğdum, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1974 mezunuyum. 1986 yılında Gazi Ün..