Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Etnik güzellik

Etnik güzellik
 

Günümüzde güzellik kavramı baskın beyaz ırkın güzellik algısına göre şekilleniyor. Bu durumda da etnik özelliklerin gitgide ortadan kaybolduğunu da söylemekte yanlış olmayacaktır.

 

Kadın dergilerine göz attığımda belli bir yüz yapısı üzerinden güzellik, yenilenme ve anti aging uygulamaları hakkında önerilerinde bulunulduğunu farkettim. Kadınların güzellik uğruna yapamayacakları dergilere bakınca çok daha net anlaşılıyor. Adeta Kuzey Avrupa ve Amerikan güzellik normları dünyanın güzellik kavramlarını genelliyor. Dergi ve web sitelerinde en güzel ya da en seksi top 50 listelerinde hiç ilk beşte yer alan bir asyalı ya da zenci kadın gördünüz mü? Türkiye’ye baktığımızda da aynı yoldan gittiğimizi söyleyebilirim. 

Genel güzellik algılarını bir kenara bırakırsak karakteristik etnik hatlara sahip kişlerde orantılı bir iş çıkarıp, doğru sonuçları alması plastik cerrahınızın estetik vizyonunun ne kadar açık olduğuyla orantılıdır.

 

Etnik ya da bölgesel karakteristik yüz ve vücut hatlarına sahip kişilerde en çok burun estetiği ön plana çıkıyor. Dünyada da ülkemizde de bu sonuç hiç değişmiyor. 

Sevgiyle

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..