Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '15

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Etsiz Çiğ köfte (Gaziantep)

Etsiz Çiğ köfte (Gaziantep)
 

Alıntı


3 Su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 Adet ince doğranmış soğan (Taze soğan tercihimdir)
2 Adet rendelenmiş büyük domates
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Çay bardağı zeytinyağı (100 ml)
4 Diş rendelenmiş sarımsak (Taze sarımsak tercihimdir)
1 Tatlı kaşığı sumak
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığı karabiber
 
Geniş bir tepsiye önce bulguru koyun, domates ve biber salçası ile bulguru bir kaç dakika yoğurun, rengi iyice kırmızı olduğunda, soğanı sarımsağı tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, kimyonu, sumağı da ilave ederek 5 dakika daha yoğurarak devam edin, rendelenmiş domatesi ve maydanozu da ilave ederek 10 dakika tekrar yoğurun. Rendelenmiş domates, şayet yetersiz ise, yarım çay bardağı kaynamış ılık su ilavesi yapın, akabinde zeytinyağı ilave ederek iyice özdeşleşmesini sağlamak için bir 10 dakika daha yoğurun. Yarım saat sonra ağız tadıyla yiyebileceğiniz etsiz çiğ köfte, leziz şekliyle hazır. Koyu tuzsuz ayran ve turşu tercih sebebim., sonrasında ise elbette çay. Afiyet olsun, selam ve sevgilerimle..
 
Dip Not; Taze soğan ve  taze sarımsak kullanmak tercih sebebim, pazar ve marketlerden aldığımız yarım bağ taze soğan ve taze sarımsak yeterli, ama gayet ince doğrayın. Kuru soğan kullanmak zorunluluğu ise sadece kış aylarında veyahut, taze soğan olmadığında, az veya çok doğramak yine size kalmış, kimileri sadece yeşilliği olsun yeter derken, kimileri de benim gibi bol olanı tercih eder, tekrardan afiyet olsun, tavşan kanı çayın yanında mükemmel bir tad diyorum..
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..