Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '18

 
Kategori
Eğitim
 

eTwinning Yıllık Konferansı

eTwinning Yıllık Konferansı
 

eTwinning Yıllık Konferansı, 25 Ekim tarihinde Polonya’nın Varşova kentinde başladı ve Avrupa’nın her yerinden öğretmenler, politika yapıcılar ve uzmanlar; Avrupa Kültürel Mirasının zenginliğini tartışmak üzere bir araya geldi. IX. Ulusal eTwinning Konferansı da 6-8 Aralık tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilicek. Bu konferansla ilgili gelişmeleri takip eden yazılarda buradan paylaşıyor olacağım.

Uluslararası yıllık konferansın notlarını da aşağıda ilginize sunuyorum.

1. Bakan Tibor Navracsics; şu anda 600,000’den fazla öğretmenin eTwinning topluluğuna katılmış olmasından dolayı duyduğu gururu ve projenin önümüzdeki yedi yıl içinde Avrupa’daki eğitimin daha iyi ve daha kapsayıcı hale getirilmesine katkıda bulunacak 1,5 milyon öğretmene ulaşacağı yönündeki arzusunu dile getirdi.

2. Michael Teutsch  Avrupa Komisyonu’nun, daha fazla kişinin Erasmus+ programından faydalanmasını istediğini ve eTwinning’in Avrupa ve ötesindeki öğrenciler için fırsatları genişletebileceğini ve arttırabileceğini vurguladı.

3. Europa Nostra Genel Sekreteri Sneška Quaedvlieg-Mihailovic, “Kültürel Mirasın tuğla ve taşlardan çok daha fazlası olduğunu” hatırlatarak, bu mirasın Avrupa’nın geleceğinin bir parçası olması açısından önemini vurguladı. 

4. European Schoolnet İcra Direktörü Marc Durando, pedagojiyi doğru bir şekilde ele alırsak ve teknolojiyi buna göre birlikte kullanırsak, eTwinning aracılığıyla öğrenmenin çok daha kolay, derin ve daha ilgi çekici hale geleceğini ifade etti.

5. EACEA Birim Başkanı Tapio Säävälä’nın öğretmenlerin değişim ajanları olabileceğini ve eTwinning’in bunu mümkün kıldığını belirtti. 

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..