Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Euro 2008, Avrupa Birliği ve Türkiye!...

Euro 2008, Avrupa Birliği ve Türkiye!...

Euro 2008 Avrupa futbol şampiyonası bizim içim sona erdi. Finale kalan iki ülke için ise siz bu satırları okuyor iken bitmiş olacak ve kupa sahibini bulmuş olacaktır. Ben kupayı alan takımı kutluyorum. Bize bunların elinden alınmış üçüncülük şimdilik yeterlidir. Bu üçüncülük bizim için şampiyonluk kadar değerlidir.

Dikkatimden kaçmayan bir ayrıntıyı sizin ile paylaşmak istiyorum;

Bilmem sizde dikkat ettiniz mi?

Düzenlenen bu Avrupa futbol şampiyonasına katılan tek Müslüman ülkeyiz. Ayrıca Avrupa birliğine üye olmayan iki ülkeden biriyiz. Bu birliğe üye olmayan diğer ülke ise Rusya ‘dır.

Bizim Rusya ‘dan farklı yanımız Müslüman olmamız. Yani Hıristiyan kulübü AB ‘nin düzenlediği futbol şampiyonasına katılan ve yarı finale adını altın harfler ile yazdıran tek Müslüman ülkeyiz.

Bu şampiyonada istenmeyen tek takım Türkiye ’idi. Bu nu resmen söylemeseler de, dolaylı yollardan defalarca bize anlattılar ve gösterdiler. Kanıt istiyorsanız hepimizin elinde veya zihninde onlarca tv görüntüsü yer almaktadır, bunlar birer kanıttır.

Milli takımızın yaptığı tüm karşılaşmaları şöyle bir film şeridi gibi gözlerimizin önünde canlandıralım. Eleme grubu maçlarından elendiğimiz yarı final karşılaşmasına kadar

Tüm maçlarda hangi hakem inisiyatifini bizden yana kullanmıştır.

Kesinlik ile hiçbir orta veya yan hakem yönettiği karşılaşmalarda bize karşı sergilediği tutumu, rakipolerimize sergilememiştir.

Aynı pozisyonda bize gösterilen sarı veya kırmızı kartlar daha kötü pozisyonlarda rakiplerimize gösterilmemiştir. Hakemler inisiyatiflerini rakiplerden yana kullanmışlardır. Bunun aksini hiç kimse iddia edemez.

Bunların sonucunda hakemler takımımızı en fazla sarı kart gören takım haline getirdiler. Enlerin takımı biz olduk. En fazla sarı kart gören takım, en fazla sakat veren takım ve en başarılı takım gibi enlerin takımı olmayı başardık.

Final sahnesinde kadro kuramayacak duruma gelen takımımız iman gücü ile mücadele ederek yarı finalde elendi. Biz bu kadarı ile de yetinmeyi biliriz ama karşımızdaki Hıristiyan cephesi ile tek başımıza verdiğimiz mücadele de başarılı olduğumuza inanıyorum.

Yıllardır kapısında akrep gibi süründüğümüz Avrupa Birliği bu zihniyete ve inanca sahip insanlardan oluşmaktadır.

Benim aklım kesinlik ile almıyor, bu insanların bizi kulüplerine alacağına. Ben inanmıyorum. Siz inanıyorsanız, sizlere de saygı duyarım. Her kes düşüncesinde özgürdür.

Önümüze çıkardıkları onca engele rağmen bizi bu birliğe alacaklarını sanıyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz dir. Hiçbir ülkeye üyelik için sunmadıkları şartların daha ağırlarını önümüze koyarak adeta engelli maraton yaptırmaya çalışıyorlar. Bizim bünyemizde maraton koşmaya uygun olmadığı için yakın bir zamanda pes ederiz.

Bu şekilde onlarda muratlarına ermiş ve ellerinde bahaneleri olmuş olacaktır.

Daha birkaç yıl önce bağımsızlığını kazanan ülkeler bu birliğe koşulsuz veya birkaç küçük koşul ile girerken bizim önümüze sıra dağlar koymaları bunları iyi niyetli olmadıklarının açık ve aleni göstergesidir.

Ben bu birlik sevdasından vazgeçmeyi ve Türki Cumhuriyetlerden oluşacak bir birlik kurarak, bu birliğin lokomotif ülkesi olmayı arzuluyorum.. Eğer böyle bir birlik kurulur ise Avrupalılar bizim kapımızda yılan gibi sürünerek, bizden kulüplerine üye olmamızı isteyeceklerdir. Bu şekilde kimsenin kapısında akrep gibi sürünmemiş ve onurumuz ile Avrupa ya meydan okumuş oluruz.

Bizim için tek kurtuluş yolu özgür ve bağımsız trük Cumhuriyetler birliğidir.

Bize bizden başkası yar olmaz.

hidayetozdemir0266@hotmail.com

 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..