Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '08

 
Kategori
Spor
 

Euro 2008’i rahatça seyredelim

Euro 2008’i rahatça seyredelim
 

Euro 2008 7-29 Haziran tarihleri arasında Avusturya ve İsviçre’de yapılacak. www.euro2008.uefa.com sayfasında ilk maça kaç gün/saat/dakika/saniye kaldığı geri sayımda veriliyor.

2006 yazında Dünya Kupası vardı ve Dünya Kupası’nın ülkemizdeki yayınını Kanal 1 yapıyordu. Maçlar başlayınca komşu ülkelerden birinin itirazı üzerine uydudan şifreli verilmeye başlanmıştı. Yayını Kablo, Digitürk veya karasal yayınlardan alanlar sorun yaşamadan maçları izlediler. Ancak uydudan doğrudan alanlar maçları izleyememeye başladı. Aslında şifre göstermelik olarak düşünülmüştü ve gazeteler uydu alıcılarına bu şifrenin nasıl girileceğini yazdılar. Bu şifreleme yapılırken ülkemizde kullanılan kimi uydu alıcıların şifre girme olanağı olmadığı unutulmuştu ve bu olanağı olan birçok uydu alıcısının da kullanılan şifrelemeye uygun olmadığı farkedilmemişti.

Ankara’da maçları Kablo’dan kolayca izlemiştim. Final günü İnebolu’ya geldiğimde evde antenle çalışan televizyonda Kanal 1 olmadığını farketmiş ve hemen uydu alıcısına şifre girmeye çalışmıştım. Ancak kullanılan şifreleme sistemi uydu alıcısında yoktu. Hemen eve yakın bir kahveye gitmiş ve orada izlemiştik. O saatte çay ocağı kapandığı için elimizde evden aldığımız çay kupalarımızla gitmiştik.

2006 yılında Kanal 1 Dünya Kupası yayını ile atak yapmayı planlamıştı ancak yıllardır Dünya Kupası’nı TRT’de birden çok kanalda ve sorunsuz izlemeye alışmış seyirci hiç mutlu olmamıştı. Kanal 1 yeni bir atak yapmak için 2 yıl beklemek zorunda kalmıştı. (Herşeyde bir hayır var derler. Dünya Kupası yayını sayesinde Kanal 1 istediği atağı yapabilseydi, şimdi ATV, Sabah gibi Kanal 1’e de el koymuş olabilirlerdi. Belki o zaman bekledikleri atağı yapamamaları sayesinde şu anda kanalı yitirmemiş oldular.)

Euro 2008’i ATV’de izleyeceğiz. 2006’dakine benzer bir şifreleme sorunu çıkacak mı? Böyle bir durum için hazırlık yaptılar mı? 2006 Dünya Kupasında Türkiye olmadığı için büyük bir kriz yaşanmadı. Euro 2008’de Türkiye var ve benzer bir durumla karşılaşmak istemiyoruz.

Ankara, 15 Mayıs 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..