Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '09

 
Kategori
Basketbol
 

Eurobasket 2009- İlk Tur

Eurobasket 2009- İlk Tur
 

Eurobasket 2009


Polonya'da düzenlenen Eurobasket'te ilk tur maçları üç gün içinde çabucak bitti ve asıl heyecanın başlayacağı ikinci tur gruplarına gelindi. İlk tura bakarsak; tur atlayan takımlarda sürpriz olmadı, sürprizler sıralamalarda ortaya çıktı. A Grubu'nda Makedonya'nın 3., İsrail'in 4. olması normal sonuçlar ama Yunanistan'ın bu kadar iyi olmasını beklemezdim.

Yunanistan'da Spanoulis müthiş bir sorumlulukla oyunun kontrolünü alırken, uzun Bourousis de etkileyici bir uzun. Yunanistan maçlarını açık ara kazandı, Hırvatistan maçını da ilk yarıda kopararak bizi şaşırttı. Son maçında ise 100 sayı barajını aşan ilk takım oldu. Bu grupta Hırvatistan, son maçta Makedonya'ya neredeyse mağlup oluyordu ki; son çeyrekte maçı kazandı. Hırvat takımında özellikle oyun kurmada sorunlar yaşandığını görüyoruz. Pek sert savunma yaptıkları da söylenemez. B Grubu'nda Rusya beklediğimden sert çıksa da Almanya ve Fransa'ya kaybetti. Fransa da beklediğimden daha zayıf çıktı ama bütün maçlarını kazanmayı başardı. Letonya son maçında Almanya'yı yense de, üç takım da bir galibiyette bulunduğu için elendi, Almanya'yı neredeyse turnuva dışına itiyorlardı. Şimdi; sırasıyla Yunanistan-Fransa-Hırvatistan-Almanya-Rusya-Makedonya takımları E Grubu'nda mücadele edecekler. Buradan Makedonya dışındaki beş takımın şansı bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu grubu zirvede bitirecek olanın Yunanistan olacağına inanıyorum. Fransa bu kadar formsuzken ve Rusya da geride kalmışken Yunanistan açık ara favori gözüküyor. İkincilik için ne kadar formsuz olsa da Hırvatistan'ın Fransa'yı geçebileceğine inanıyorum. Sadece bir galibiyet geride olan Hırvatistan ikinciliği alabilir. Rusya ise grup maçında Almanya'ya kaybetmesine rağmen, bugün izlediğim kadarıyla hiç de yabana atılacak bir takım değil.

Almanya'nın yaşlı takımına karşı Bykov/Kelly/Ponkrashov ve diğer gençler biraz da şanslı olurlarsa bu grubun sonunda üstünlük sağlarlar ve çeyrek finale kalırlar gibi duruyor. C Grubu'nun ilk gününde çok büyük bir sürpriz yaşandı ve kaç fark yer hesabı yaptığımız Sırbistan, İspanya'yı yenmeyi başardı. Ertesi gün, Slovenya Sırbistan'ı yendi. Son gün ise Slovenya yirmi sayı geriden gelip skoru eşitlemesine rağmen uzatmada İspanya'ya kaybetti. Dört grup içinde, farklı dengeye sahip tek grup bu oldu. Sırbistan genç takımıyla müthiş bir iş başardı. İspanya ise iki maçta da çok kötü durdu ve bence işleri önümüzdeki grupta da kolay olmayacak. D Grubu'nda Türkiye ilk günde Litvanya'yı yenip önemli bir iş yaptı.

Sonraki maçlar kolay geçti ve Türkiye namağlup olarak ikinci tura yükseldi. Evsahibi Polonya, seyircinin de gazına gelerek Litvanya'yı devirdi, Litvanya da lütfetti ve ikinci tur grubuna yükseldi. F Grubu'nda Türkiye tarihi bir fırsat yakalamış bulunuyor. Gruba 2-0 ile başlayan tek takım Türkiye. Bu grupta oynayacağı üç maçtan ikisini kazanması halinde grubu lider bitirecek. Diğer takımlar birbirini yenerse bir maç da yetebilir. İspanya'nın yıldızlarla dolu kadrosuna rağmen bu kadar kötü olduğunu düşünürsek Türkiye bütün maçlarını da kazanabilir. Geriye kalan dört takım Sırbistan-İspanya-Slovenya-Polonya ve sıfır galibiyetle başlayan Litvanya. Litvanya kötü bir takım değil ama Slovenya-İspanya-Sırbistan üçlüsüne karşı galibiyet alacaklarını düşünmüyorum. Polonya'nın da işi çok zor. Kalan üç çeyrek finalist C Grubu'ndan çıkar, sıralama olarak Slovenya'nın ikinci olacağını düşünüyorum. İleriyi düşünecek olursak; Türkiye ciddi olmazsa çeyrek finalde muhtemel bir Rusya eşleşmesinde hemen kaybeder. Türkiye'nin daha hiçbir şey başarmadığını hatırlatalım; önümüzdeki tur için başarılar dileyelim...
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..