Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '11

 
Kategori
Basketbol
 

Eurobasket'te 2. turdayız!

Eurobasket'te 2. turdayız!
 

Favorisi olduğu grupta dün yaşadığı Polonya mağlubiyeti şoku sonrası ikinci tur ümitlerini diğer maçın skoruna bağlayan Basketbol Milli Takımımız bu maçtan çıkan skorla kalifiye oldu. Büyük Britanya'nın Polonya'yı yenmesiyle, 3'lü averajda lider olan Milli Takımımız ikinci tura çıkmayı garantiledi.

Millilerimiz İspanya'ya yenilse dahi, 2 galibiyet, 3 beraberlikle aynı puanı paylaşacağı Polonya ve Büyük Britanya'nın üzerinde yer alacak.

Büyük Britanya karşısında elde edilecek bir galibiyet Polonya'yı ikinci tura taşımaya yetecekti. Bu durumda Türkiye-İspanya maçının skorunun dahi bir önemi kalmıyordu. Bunun yanında, ikinci tur için Büyük Britanya'ya ise Polonya karşısında 58 saylık bir fark gerekliydi. Bu matematik altında oynanan maçtan Büyük Britanya galibiyetinin çıkması, millilerimiz için adeta bir piyango oldu.

Mevcut puan ve averaj durumu millilerimizin ikinci turu garantilediğini gösterse de, İspanya maçı olanca önemini koruyor. Zira, ikinci tura bu turdan kalifiye olan takımlarla yapılan maçlarda elde edilen puanlar taşınacak ve İspanya maçı herhangi bir ikinci tur maçından farksız olacak.

Bu arada turun elde edilmesiyle, dün akşam alınan Polonya mağlubiyetinin de milli takımımız adına prestij kaybı dışında hiçbir anlamı kalmadı. İkinci turda Türkiye, İspanya ve Litvanya takımları arasında oynanan maçlarda elde edilen puanlar esas alınacak.

 

Türkiye 83
Polonya 84
   
Türkiye 90
Büyük Britanya 61
   
Polonya 81
Büyük Britanya 88

 

 

 

  AS YS Av.
Türkiye 173 145 28
Polonya 165 171 -6
Büyük Britanya 149 171 -22

 

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..