Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '15

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup - İlk Tur Değerlendirmesi

Eurocup'ta son 32 gruplarında heyecan yeni yılda başlayacak. Bu maçlar öncesi ilk dönemde en çok dikkat çekenleri tekrar not edelim...

 

 

 

      TAKIMLAR

 

 

EN İYİ TAKIM: Tabii ki 10-0 yapan Valencia 'en iyi takım' seçilmeyi hak etti; Valencia tüm maçlarını ortalama 12 sayı farkla kazandı ve ilk tur boyunca mükemmel savunma yaptı. Gard Van Rossom ve uzunlar Sikma-Hamilton-Dubljevic en etkili oyuncular oldular. Tecrübeli kısalar Rafa Martinez ve San Emeterio, Daçka'dan giden John Shurna da maçlar ilerledikçe daha etkili olan oyuncular.

 

 

 

BEKLENTİLERİ AŞAN TAKIMLAR:  A Grubu'nu 8 galibiyetle bitiren Dominion Bilbao Basket, 7 galibiyetle bitiren Dolomiti Energia Trento; B Grubu'nu 7 galibiyetle bitiren Ludwigsburg; D Grubu'nu 7 galibiyetle bitiren Aris; E Grubu'nu 8 galibiyetle bitiren Zenit ve 7 galibiyetle bitiren Avtodor Saratov bu alandaki adaylarımız olacak. Bu beş takım arasında birinciyi seçmek zor olsa da B Grubu'nda Reggio Emilia ile Alba Berlin'i geçen Ludwigsburg'u seçeceğim. Ludwigsburg oldukça enteresan bir takım. Avrupa'daki ilk sezonlarında Mustafa Shakur haricinde yine tecrübesiz bir kadroya sahipler, ortalama olarak oldukça kısa boylu bir takım olduklarını söyleyebiliriz.

 

 

 

EN TEHLİKELİ DÖRTLÜ: Burada yine takım performansı öne çıksa da, takımın en çok dikkat çeken dört oyuncusuna dikkat çekelim. Zenit takımının dört oyuncusu, bireysel olarak da sivriliyorlar ama özellikle beraber oynarken takımı çok üst noktaya taşıyorlar. Zenit bench'inin vasat olduğunu söyleyebiliriz. Oyunculara bakalım...

 

 

_ Zabian Dowdell 12s- 2.5r- 5.5a- 1.5tç /2.5tk ortalamalarıyla oynuyor ve müthiş şut attığını söyleyebiliriz.

 

 

_ Ryan Toolson 19s- 2r- 3a /2tk ortalamalarıyla oynuyor, sadece yedi maça çıktı ve yine çok başarılı şut yüzdeleri var.

 

 

_ Janis Timma 13s- 5r- 4a /2.8tk ortalamaları var; üçlük yüzdesi düşük, iki sayılık atışlarda ve serbest atışlarda mükemmele yakın performansı var.

 

 

_ Takımın en tecrübeli oyuncusu Kyle Landry 11s- 8r /0.4tk ortalamalarına sahip. Serbest atış çizgisinde %94'le müthiş oynuyor.

 

 

 

 

EN BÜYÜK HAYALKIRIKLIKLARI: Burada ortada kaldığımı söyleyebilirim. Buducnost, Beşiktaş ve Lietuvos Rytas adaylarımız olacak. Rytas her zamanki gibi yerli oyunculara dayalı bir sistemle oynadı. Laprovittola çok iyi oynadı, Litvanyalılar Juskevicius-Orelik de iyiydi ama pota altında Lavrinovic hariç hiç katkı alamadılar... Buducnost, Cook-Sehovic-Dragicevic-Maric gibi tecrübeli oyuncularına rağmen, kenar oyuncularından fazla destek alamayınca ve grupları da zor olunca erken elendiler... Beşiktaş SJ ise çok rahat bir grupta yer almalarına rağmen; sezon içindeki koç değişikliği ve Lampe'nin sakatlığıyla arka arkaya yenilgiler aldı, kritik PAOK-Olaj yenilgileriyle ilk turu geçemediler...

 

 

 

 

            OYUNCULAR

 

 

 

 

 

EN İYİ OYUNCU: İlk turların açık ara en çok index puanına sahip olan oyuncusu Loukas Mavrokefalidis oldu ama takımı AEK elendi... D.J. Cooper çok iyi başladı, Krasny'nin maddi sıkıntılarından sonra ayrıldı ve AEK'ya gitti ama AEK'nın Eurocup'tan elenmesiyle ikinci turda göremeyeceğiz... Tur atlayan takımlarda oynayan oyuncular arasında en yüksek index rating'ine sahip olan oyuncu ise Errick McCollum. Üç maça ilk beşte başlayan McCollum toplamda on maçta 28 dk ortalama süre aldı. 20s- 3.8r- 3.5a- 1.2tç /2.6tk ortalamaları yakalarken %48 ikilik, %42 üçlük ve %87 serbest atış isabetleri var.

 

 

RİBAUND ve BLOK KRALI: Bu iki alanda da liderliği Kevin Tumba aldı, '91li Tumba Avrupa Kupaları'ndaki ilk yılını Spirou Charleroi takımında geçirdi. 8.5s- 9.9r- 1tç- 2.6b /1.2tk ortalamalarıyla oynadı, takımı tur atlayamasa da bireysel olarak çok dikkat çekici bir performansa imza attığını söyleyebiliriz. %65 ikilik ve %56 serbest atış yüzdeleri var.

 

 

ASİST KRALI: Bu alanda da D.J. Cooper açık ara lider oldu ama biz turlayan takımlara bakalım. Bu sezon ilk kez İspanya dışına çıkan Quino Colom 11.5s- 5r- 7.8a- 1.5tç /2.7tk ortalamalarıyla çok dikkat çekici bir ilk tur geçirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 
 
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..