Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '14

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup Gruplarında Son Gün

Eurocup ikinci tur gruplarında maçlar bu akşam oynanan son maçlarla tamamlandı. Turnuvada Türkiye’yi temsil eden dört takımımız vardı; tur atlaması için en az şans verilen TED Ankara Kolejliler beşinci maç sonunda grubundan çıkmayı garantiledi. Banvit, Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka tur şanslarını son maça bıraktılar. Maçlar başlarken sadece Beşiktaş ipleri elinde tutuyordu; Banvit ve Pınar Karşıyaka’nın tur ihtimali gruptaki diğer maça da bağlıydı. Gecenin sonunda TED Ankara Kolejliler’in yanında Beşiktaş da turu geçerken; Banvit ve Pınar Karşıyaka Avrupa defterini kapattılar.

                Takımlarımızın geceyi nasıl geçirdiklerine bakalım….

               

Banvit

                Gruptaki maçlar başlarken Banvit’in aşağı-yukarı %25’lik bir tur şansına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Banvit, grup liderliğini garantileyen Hapoel’i yenmeliyken; diğer tarafta da  hiçbir iddiası olmayan Union Olimpija’nın Budivelnik Kiev’i yenmesi gerekiyordu.

                Hapoel maça ideal beşiyle başlarken, Banvit maça Chuck Davis’siz çıktı. İlk dört dakikada 5-8’lik bir üstünlük sağlayan Hapoel’e karşı temsilcimiz Rowland ve Aminu’nun önderlik ettiği 15 sayılık seriyle cevap verdi. Çeyreği yedi sayı farkla önde bitiren Banvit bir daha rakibinin dönmesine izin vermedi. Keza Hapoel de çok istekli bir maç çıkarmadı. Maç boyunca fark 10-12 sayı cıvarında seyretti.  Rowland’ın 20 sayı-5 ribaund-5 asist-3 top çalmayla çok etkileyici bir performans ortaya koyduğu maçı Banvit 93-79 ile kazandı. Hapoel’de  79 sayının 61’ini sadece dört oyuncu kaydetti ve kenardan katkı alamadılar. Hapoel için ciddi bir maç olsa durum ne olurdu bilemiyorum ama bu akşam için Banvit kendi payına düşen işi yaptı.

                Gruptaki diğer maçtan Banvit’in istediği haber gelmedi. Budivelnik Kiev, Olimpija deplasmanında ilk yarıda farkı 5 sayıya çıkardı ve fark bir daha kapanmadı, başta Darjus Lavrinovic’in üstün oyunuyla Budivelnik Kiev maçı kazanarak grubu ikinci sırada bitirdi ve Banvit için Avrupa defteri kapandı.

 

Beşiktaş Integral Forex

                Beşiktaş için daha önce tamamlanan Lietuvos Rytas-Cedevita maçında Rytas’ın galip gelmesiyle rahatladı. Böylece Beşiktaş’a 7 sayının altında fark yemek dahi yetecekti.

                Pazar günü Fenerbahçe Ülker’e karşı çok az süre alabilen Colton Iverson maça ilk beşte başladı ve hem hücumda hem savunmada büyük üstünlük kurdu. Beşiktaş ilk çeyreği 21-9’la önde bitirdi. İkinci çeyrekte Colton Iverson’ın hem faul problemine girmesi-hem de yorulması ile Beşiktaş etkisiz oynamaya başladı. Zaragoza Viktor Sanikidze’nin de etkili oyunuyla tempoyu arttırdı ve muhteşem bir performansla 32-12’lik seri yakalayarak farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Lofton’ın son saniye üçlüğüyle devre sonunda 41-36’lık skor oluştu.

                İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Beşiktaş oldu. Perkins’in etkili oyunuyla 8-2’lik bir seri yakalayan Beşiktaş öne geçti. Bu noktada oyun takıldı ve sürekli 1 sayılık üstünlüklerle liderlik el değiştirdi. Son bölümde de farklı bir şekilde takıldı ve karşılıklı üçlüklerle oyun devam etti. Son saniyede skor 77-77’yken ve Zaragoza’ya uzatmada bir şans daha doğacakken çok ilginç bir basketle Beşiktaş galip geldi ve grubu ikinci sırada bitirdi.

                Beşiktaş’da Chris Lofton 25 sayı üretirken, Doron Perkins de 13 sayı-6 ribaund-3 asist-5 top çalmayla çok etkili oldu.

                Beşiktaş sonraki turda Rusya’nın Nizhny Novgorod takımıyla eşleşti.

 

 

Pınar Karşıyaka

                Pınar Karşıyaka diğer deplasmanlarda olduğu gibi Nanterre deplasmanında maça ilk çeyrekten havlu attı. İlk çeyreği 27-14 ile önde kapatan Nanterre maç sonuna kadar farkı açtı ve 76-57 ile galip geldi.

                Maçtaki en ilginç hadise ise Bobby Dixon’ın sadece 7 sayı üretebilmiş olması oldu. Kullandığı 8 atışın sadece birinde başarılı olabilen Dixon maçı 2 asist/1 top kaybıyla tamamladı.

                Gruptaki diğer maçta Cantu deplasmanda Ulm’ü yendi ama ikili averajda sadece 1 sayı geride kalarak tura veda etti.

 

TED Ankara Kolejliler

                TED Ankara son maçında grubun dibine demir atan Gravelines’e konuk oldu. Clay Tucker ve Vanja Plisnic’in oynamadığı maçta Gravelines dört çeyreği de önde tamamladı ve 86-72 ile galip geldi. Sonuç, tabii ki iki takımın da gruptaki yerini değiştirmedi. TED Ankara Kolejliler bir sonraki turda Ukrayna’nın Khimik takımıyla eşleşti.

 

 

 

                Gecenin sonunda iki Türk takımı tur atladı ve iki Doğu Avrupa takımıyla eşleşti. Rakipleri ve eşleşmeleri bir haftalık aranın ardından değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum…

 

 

 

 

Bu yazıyla ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.com adresine bekliyorum…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..