Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '15

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup’ta bu hafta

                Eurocup’ta çeyrek final maçları bu hafta başlıyor… Üç Rus, iki İspanyol takımının yanında iki Türk ve bir Fransız takımı yer alıyor.

 

                Çarşamba 21:00 Paris-Banvit: İki takım da Eurocup’ta ilk kez yarı final bileti arıyorlar, Paris önceki turda Turow’u iki maçta da yenmeyi başarmıştı, Banvit ise Roma’yı zorlanmasına rağmen ilk maçta yakaladığı avantajla elemeyi başardı…  Bu iki takım ilk kez çeyrek finale yükselmiş olsalar da, kadrolarının tecrübesi eksik oyunculardan oluştuğunu söyleyemeyiz. Banvit’te beş oyuncu, Paris’te altı oyuncu 30 yaşının üstündeler.

                Banvit Selçuk Ernak’ın yönetiminde Rome’u farklı geçtiği ilk maçta da 10 sayı farkla kaybettiği ikinci maçta da iyi savunma yaparak rakibin fazla sayı atmasını engelledi, saha içi liderliğini de Mejia’ya verdi ve Mejia görevini çok iyi yerine getirdi. Sammy ilk hafta MVP olurken, ikinci haftada da MVP’likte 2.sırayı aldı. İkinci maçtaki sorun; ilk maçta 8 asist yapan Şafak-Rowland ikilisinin İtalya’da 0 (yazıyla sıfır) asist yapması oldu. Gard ikilisi böyle oynarsa, Sammy mükemmel oynasa bile Banvit’in maç kazanması imkansıza yakın bir ihtimal…

                Paris’e geçelim…  Paris bu sezon evinde oynadığı maçlarda rahattı. İlk tur grubunda Brose’ye, ikinci tur grubunda ise Karşıyaka’ya evinde kaybeden Paris diğer maçlarda tempoyu yükseltti ve rahat galibiyetlere ulaştı… Paris’in Banvit’e göre daha geniş bir rotasyonla oynadığını görüyoruz, 10-11 oyuncu süre alıyorlar ve oyun içinde farklı isimler öne çıkabiliyorlar. Paris’te öne çıkan dört yıldız var; bu sezonun önemli çıkış yapan ismi gard Mike Green Turow deplasmanında sezonun en iyi maçını çıkardı, çok formda.  Tecrübeli Blake Schilb takımın en önemli skor opsiyonu, dış şutlarda çok başarılı. Takıma sonradan katılan Dionte Christmas sezon boyunca vasattı ama Turow serisinde iyiydi. Pivot Sharrod Ford ise istatistiklerin de ötesinde bir performans sergiliyor, yarattığı eşleşme sorunuyla ‘Kyle Hines sorunu’ yarattığını söyleyebiliriz…

 

                Çarşamba 22:30 Gran Canaria – Pınar Karşıyaka:  Bu seride iki farklı basketbol anlayışının çarpışacağını söyleyebiliriz. Pınar Karşıyaka 2015 başından beri Canaria gibi yüksek skorlu maçlar çıkarıyor ve daha esnek bir takım görüntüsü veriyor ama yine de Karşıyaka yıldız oyuncularına dayalı ve rakibe göre basketbolunu değiştirmeyen bir takım durumunda. Canaria ise yıldızlara dayanmayan ve rakibe göre farklı şekillerde oynayabilen bir takım.

                KSK son maçta Rytas’ı ezerken takım olarak 27 asist yaptılar ve 129 index puanına ulaştılar. MVP olan Diebler’ın yanında Dixon-Strawberry de önemli katkılar verdiler ama uzunların aynı verimlilikte olduğunu söylemek zor.

                Gran Canaria ise Cedevita’yı iki maçta da yenerek çeyrek finalist oldu. Tecrübeli koç Aitor Garcia Reneses’in takımı pota altında dev pivot Walter Tavares’le fark yarattı. Dışarda şutörler Brad Newley ve Kyle Kuric çok iyi şut attılar. (toplamda 10/18 dış şut) Serinin sürpriz ismi ise Ian O’leary oldu. Gard Bellas da seride8.5s- 8a ortalamalarıyla oynadı.

 

 

Diğer Maçlar:

 

_ Valencia-Khimki geçen yılki ikinci tur serisinin rövanşına çıkıyorlar. Valencia çeyrek finale çıkarken gruptan yenilgisiz çıkan Bayern’i ezmişti. Khimki de Zenit’i iki maçta da yenmeyi başardı.

 

_ İki Rus takımının eşleşmesinde ise Unics Kazan’ın rakibi Loko Kuban olacak. Kazan, Cantu karşısında beklenenden zor turladı, Kuban ise Brose önünde oyun olarak üstündü.

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..